NOVAKOVA ISPOVEST O VEGANSKOJ ISHRANI: Jelena mi brani da jedem meso? Pa ona ga sama jede
Foto: EPA/CAROLINE BLUMBERG

ISKRENO

NOVAKOVA ISPOVEST O VEGANSKOJ ISHRANI: Jelena mi brani da jedem meso? Pa ona ga sama jede

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković otvorio je dušu srpskim medijima na Rolan Garosu i progovorio o stvarima o kojima je dosad izbegavao da priča.

Jedno od pitanja koje se provlačilo sve vreme bilo je da li je Đoković vegan, jer je 2015. godine izjavio kako je prestao da jede meso.

"Nisam! Ishrana mi je uglavnom bazirana na biljnoj osnovi, s tim što jedem ribu i jaja kao izvore proteina. Da ne ulazim u detalje, ali u biljnoj hrani ima dosta izvora proteina, iako mnogi znaju samo za meso, koje je u našoj kulturi nezaobilazna namirnica. U avgustu 2015. godine sam odlučio da ne jedem meso. Imam svoje razloge, što etičke, što zdravstvene. Ne želim uopšte da se vraćam na meso niti da podležem tom pritisku", izjavio je Đoković, a potom otkrio šta bi rekao onima koji sebi dozvoljavaju da mu vire u tanjir.

"Ne želim to uopšte da komentarišem, pošto mi je potpuno besmisleno. Ljudi koji nisu dovoljno informisani prave zaključke koji nemaju osnovu. Čujem da neki čak kažu da mi supruga brani da jedem meso?! Pa ona ga sama jede, sada, u trudnoći", rekao je Đoković koji je između ostalog progovorio i o prinovi.

Na pitanje da li su smislili ime za devojčicu, odgovorio je:

"Razmišljali smo o imenima, ali nemojte me stavljati u poziciju da otkrivam. Ne smem ništa da pričam", sa osmehom je rekao Nole.

kurir.rs / kurir sport

foto: EPA / Caroline Blumberg

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ovako se Makedonac raduje tituli

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track