SLEDI FINALE ROLAN GAROSA: Halep i Ostapenko za prvi gren slem trofej, Rumunka cilja i vrh VTA liste
Foto: EPA

uzbudljiva završnica u ženskom singlu

SLEDI FINALE ROLAN GAROSA: Halep i Ostapenko za prvi gren slem trofej, Rumunka cilja i vrh VTA liste

Tenis -

Rumunka Simona Halep i Letonka Jelena Ostapenko igraće u finalu ženskog singla na Rolan Garosu.

Halep je u polufinalu pobedila Čehinju Karolinu Pliškovu sa 6:4, 3:6, 6:3, dok je Ostapenko bila bolja od Timee Bačinski iz Švajcarske sa 7:6, 3:6, 6:3.

Halep se plasirala u svoje drugo finale na Rolan Garosu. Ona je 2014. godine u finalu izgubila od Marije Šarapove. Rumunka se protiv Ostapenko neće boriti samo za svoj prvi gren slem trofej, već i za prvo mesto na VTA listi. Ako pobedi u finalu preuzeće prvu poziciju od Nemice Anđelik Kerber.

Ostapenko je imala dvostruko slavlje u četvrtak, jer je osim plasmana u svoje prvo gren slem finale, proslavila 20. rođendan.

"Stvarno sam srećna. Volim da igram ovde, volim vas, vi ste neverovatni. Hvala vam što ste došli da me podržite. Zadovoljna sam načinom na koji sam proslavila rođendan", rekla je Ostapenko u izjavi posle meča dok joj je publika pevala rodjendansku pesmu.

Ostapenko je najmlađa teniserka koja je stigla do finala Rolan Garosa još od Ane Ivanović 2007. godine.

Ona je ujedno postala i prva Letonka koja je stigla do finala nekog gren slem turnira u pojedinačnoj konkurenciji, ali i prva nenositeljka koja je stigla do finala Rolan Garosa posle Mime Jaušovec davne 1983. godine.

I Baščinski je danas proslavila rođendan, 28, ali je drugi put u poslednje tri godine poražena u polufinalu Rolan Garosa.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track