(VIDEO) KIŠA JAČA OD TENISERA: Đoković i Pospišil nastavljaju meč u sredu
Foto: Foto: AP

Turnir u Istbornu priprema za vimbldon

(VIDEO) KIŠA JAČA OD TENISERA: Đoković i Pospišil nastavljaju meč u sredu

Tenis -

Meč drugog kola na ATP turniru u Istbornu između Novaka Đokovića i Vaseka Pospišila, koji je u utorak prekinut zbog kiše, biće nastavljen u sredu, saopštili su organizatori. Meč je prekinut u drugom gemu prvog seta pri rezultatu 1:0 i 30:15 za Đokovića. Ovaj meč bi trebalo da bude nastavljen u sredu oko 12.00 časova. Pobednik ovog susreta u osmini finala sastaće se sa boljim iz duela između Donalda Janga i Džereda Donaldsona.

Turnir u Istbornu igra se za nagradni fond od 635.660 dolara

TOK MEČA:

18:00 - Nastavak meča je zbog kiše odložen za sredu Nastavak meča između Đokovića i Pospišila je zbog kiše odložen za sredu

17:00 - Nastavak meča pomeren za 18:00 sati Prema zvaničnim informacijama iz Istborna, mečevi neće početi pre 18 časova. Ipak, kiša ne prestaje da pada, pa je veliko pitanje da li će uopšte danas biti tenisa u Istbornu.

16:15 - Meč bi mogao da bude nastavljen oko 16:45

15:00 - Organizatori tvrde da meč neće biti početi pre 16.00

12:19 - Meč je prekinut zbog kiše!

1:0 - Đoković dobro otvara meč. Posle malo oscilacija u igri, Nole dolazi do prvog poena

Prvi put od 2010. Novak Đoković nastupiće na jednom takmičenju na travi koje prethodi Vimbldonu. Biće to turnir iz serije 250, u Istbornu.

Kao prvi nosilac, srpski as je bio slobodan u prvom kolu, a u meču druge runde igraće protiv Vaseka Pospišila, koji je u glavni žreb stigao iz kvalfikacija, a na startu je bio bolji od Jiržija Veselog.

Biće ovo peti međusobni okršaj Srbina i Kanađanina, a u sva četiri prethodna bez izgubljenog seta je slavio trenunto četvrti reket sveta. Poslednji put su se sastali u Šangaju prošle godine, u osmini finala.

Bolji iz ovog duela imaće u četvrtfinalu na drugoj strani mreže jednog Amerikanca – da li će to biti Jang ili Donaldson, takođe će se znati sutra.

Pobedniku turnira koji je decenijama bio rezervisan samo za dame i koji od 2009. godine biva domaćin ATP turu, pripašće 113.300 evra i 250 bodova, a poraženom finalisti 59.690 i 150 bodova

kurir.rs / kurir sport

foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kako je Muta prvi put došao u Partizan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track