(VIDEO) ĐOKOVIĆ I FEDERER SE ŠALILI: Ajmo da odigramo jedan set za navijače!
Foto: Reuters

sRBIN I šVAJCARAC LAKO DO DRUGOG KOLA VIMBLDONA

(VIDEO) ĐOKOVIĆ I FEDERER SE ŠALILI: Ajmo da odigramo jedan set za navijače!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je imao ponudu Švajcarca Rodžera Federera da odigraju jedan trening set na Vimbldonu.

Đoković se plasirao u drugo kolo Vimbldona, pošto mu je u 3. gemu drugog seta zbog povrede meč predao Martin Kližan. Posle ovog meča na teren su izašli Federer i Aleksandar Dolgopolov, a Ukrajinac je zbog povrede predao meč Švajcarcu u trećem gemu drugog seta.

"Prekid na Rodžerovom meču se desio u isto vreme kada i na mom. Šalio sam se sa njim da je trebalo da odigramo međusobno jedan trening-set", našalio se Đoković.

Jedno od pitanja za Đokovića bilo je da li je najvažnije biti najbolji na svetu.

"Kao i drugi, imao sam svoje životne ciljeve. Jedan od njih bio je da postanem broj jedan na svetu. To me je veoma ispunilo, ali to nije ono najvažnije. To nije ono što me pokreće svakog dana", rekao je srpski teniser.

Federer je istakao da mu je žao navijača na tribinama.

"Nisu mogli da veruju da se ponovo dogodilo, maltene u istom trenutku. Dok sam se oblačio, sudija je rekao: 'Momci, trebalo da je odigrate još set i po. Rekao sam: 'Može, sačekaj da nađem Novaka'. Videli smo se u svlačionici i kazao sam mu da je možda trebalo da odigramo jedan set. Žao mi je publike, ovde su da gledaju dobar tenis. Jedino su videli nas dvojicu koji su dali sve od sebe, videli su druge igrače koji su pokušavali da igraju. Verujem da su organizatori stavili još jedan meč na Centralni teren", naveo je Federer.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Leonardo, odluči šta želiš!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track