ĐOKOVIĆ O BEKEROVOM BANKROTU: Zvao sam ga čim sam čuo i rekao da sam tu ako treba
Foto: Profimedia

HOĆE DA POMOGNE BIVŠEM TRENERU

ĐOKOVIĆ O BEKEROVOM BANKROTU: Zvao sam ga čim sam čuo i rekao da sam tu ako treba

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, kaže da se nije sastao sa Borisom Bekerom u Londonu, ali je upoznat sa situacijom oko bankrota, koji je zbog duga od skoro 4 miliona evra prema jednoj privatnoj banci,Nemac nedavno proglasio.

"Nisam stigao da se vidim sa njim u Londonu, ali kada je objavljena informacija o bankrotu, momentalno sam ga kontaktirao. Rekao mi je da to uopšte nije istina i da su mediji preuveličali čitavu priču. Rekao sam mu da sam tu za njega za šta god je potrebno. Prijatelji smo, Boris je igrao više uloga u mom životu tokom te tri-četiri godine saradnje", rekao je Đoković.

Novak je srpskim medijima otkrio i koja je tajna njegovog riterna – da li je to osećaj, proučavanje navika protivnika, trening ili nešto drugo?

"Kombinacija svega navedenog. Za ritern su veoma važni pozicioniranje i balans. Zatim ide osećaj i usredsređenost na tehniku – uzemljenost, anticipacija, reakcija, to su segmenti riterna. Jednako je bitna i priprema uoči meča – video analiza, statistika, mnogo je stvari kroz koje prolazim uoči svakog meča. Svaki igrač na svetu ima neke preference, pogotovo u važnim trenucima. To su mali procenti, ali igraju veliku ulogu u samom trenutku kako bih pročitao i vratio servis. Protiv Gulbisa mi je bio cilj jedino da uđem u razmenu jer sam znao da nije igrač koji dolazi na volej posle servisa. Krenuo sam samo da blokiram servis jer komplikovano je udariti loptu na tako snažan servis", dodao je.

Đoković je zadovoljan usponom forme, ali da će da radi još napornije kako bi nastavio u istom ritmu.

"Najvažije je da nastavim da radim sve ono što me je dovelo u ovu poziciju jer verujem da, uz iskustvo, samopouzdanje i veru u sposobnosti, mogu da postignem najviši nivo teniskog kvaliteta. To će samo po sebi podrazumevati i uspehe koje sam postizao tokom karijere. Smatram da je igra na trenutnom nivou već dosta kompletna i da ono što je potrebno je prilagoditi, unaprediti i usavršiti neke segmente tokom turnira. Sve to će mi omogućiti da pobedim bilo kog igrača na bilo kojoj podlozi. Mislim da se nalazim u dobroj poziciji i da predstoje neke manje intervencije na mojoj igri koje želim da sprovedem u danima i mečevima koji me očekuju", zaključio je Đoković.

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: 2cm kobnih za Španovićevu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track