NOVAK PROPUŠTA DEJVIS KUP: Đoković zbog povrede ne igra protiv Francuske?
Foto: AP

SRBIJA OSLABLJENA

NOVAK PROPUŠTA DEJVIS KUP: Đoković zbog povrede ne igra protiv Francuske?

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je posle osam godina bio prinuđen da zbog povrede lakta preda četvrtfinale Vimbldona Čehu Tomašu Berdihu.

Mnogo više od gubitka meča i šanse da se, posle ispadanja Endija Mareja u četvrtfinalu, eventualnim osvajanjem Vimbldona već u ponedeljak vrati na vrh ATP liste, sve poklonike Novakovog tenisa brine povreda lakta. Sam

Đoković je u sredu nagovestio da će odluku o lečenju doneti narednih dana, kada se budu završili neophodni lekarski pregledi, ali da je sa obzirom na to da se bol samo povećava, izvesno da sledi duža pauza.

"Razmišljao sam da napravim pauzu, ali specijalisti sa kojima sam pričao nisu bili najjasniji. Pominjali su i operaciju. Povreda je dolazila i odlazila, ali u poslednjih 6, 7 meseci se samo pogoršavala. Videćemo šta treba da se uradi. Radim sve što mogu da izbegnem operaciju. Ne verujem u operaciju. Ne mislim da je to dobro. Ali da li neko reže ili se trujem lekovima, jednako ne valja. Sada mi treba pauza", rekao je između ostalog Novak u dužem monologu posle poraza od Berdiha.

"Kraj nije iza ugla. Ovaj odmor je možda potreban i za um i za stanje u kojem se nalazim. Do sada nisam imao ukore, a sada možda izostanem iz narednog polugodišta", dodao je.

Sve to navodi na razmišljanje, da će najbolji srpski teniser prpustiti duel polufinala Dejvis kupa u kojem naša reprezentacija gostuje Francuskoj. Taj meč je na programu od 15. do 17. septembrau Lilu.

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track