REŠENA MISTERIJA: Ančić otkrio šta se dogovorio sa Đokovićem za budućnost
Mario Ančić i Andre Agasi, Foto: Profimedia

Evo šta je hrvat rekao o nastavku saradnje

REŠENA MISTERIJA: Ančić otkrio šta se dogovorio sa Đokovićem za budućnost

Tenis -

Bivši hrvatski teniser Mario Ančić bio je deo stručnog štaba Novaka Đokovića na Vimbldonu.

Ta saradnja bi mogla da se oceni kao uspešna, s obzirom da je Novak do povrede bio besprekoran bez izgubljenog seta, ali je nagovestio da se to neće pretvoriti u dugoročnu saradnju.

Ančić je u izjavi za Sport klub rekao da do duže saradnje neće doći iz prostog razloga jer se posvetio privatnom biznisu na Vol Stritu u Njujorku.

Na pitanje, kako je tekla saradnja na relaciji trener - igrač, Ančić je odgovorio.

Đoković i ti dobri ste prijatelji veoma dugo, a sada ste bili u ulozi trenera i igrač – kako je funkcionisala ta energija?

- Super. Znamo se od juniorskih dana, jako smo bliski i vrlo često smo se čuli i posle mog povlačenja iz tenisa i odlaska u biznis. Taj razgovor povodom mog dolaska u tim za Vimbldon isto je bio prirodan, a Andrea isto znam jako dugo jer mesec dana smo i trenirali u San Francisku. Hemija je bila odlična – kada je reč o našim zamislima u pogledu Novakove igre, kao bivši teniser mogu da kažem da mi je drago zbog načina na koji se postavljao i "izvršavao" stvari koje smo svi zajedno dogovorili. Nije tu bilo hijerarhije ni s moje ni s Andreove strane, više kao pomoć i podrška osobe koja ga dugo zna, zajedno smo prošlo mnogo stvari.

Ančić je čvrst u odluci da se posveti biznisu i da do duže saradnje sa Novakom neće doći.

- Nole zna da se ja u ponedeljak vraćam na Vol Strit, tamo je moj posao i smer u kojem sam otišao. Mnogo je sada otvorenih i njemu pitanja, ali za takvog čoveka sam uvek tu. Naravno, imam svoj posao i biću vrlo limitiran oko putovanja i drugih stvari. Sada smo baš i pričali – ako lečenje bude u SAD, što je najverovatnije, da se nađemo tamo i da mu budem podrška, ali nema planova, u ponedeljak sam u svojoj kancelariji.

Dakle, ne postoji opcija da te Novak odvuče od Vol Strita?

- Kao što sam rekao, nema... I pre sam u nekim fazama, bio sam i u Indijan Velsu i na US openu, ali to je medijski bilo znatno mirnije, nije bilo toliko formalno. Mada je i sada bio tako – kada je saznao da dolazim svakako rekao je: "Pridruži se, bilo bi mi drago s obzirom na to da imam veliko poverenje u tebe i kao osobu i kao čoveka koji mi čuva leđa". Tako sam i shvatio i prihvatio tu funkciju, igram turnir legendi, trebalo je da budem vaš kolega na Bi-Bi-Siju, kao i prošle godine, ali sam to otkazao jer ne bi bilo fer da komentarišem i budem Novakov trener. Vraćam se svom poslu, a za Novaka sam tu u svakom pogledu.

Sport klub, Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Vruće kuglice i kod UEFA ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track