FEDERER OTKRIO NOVINARIMA: Đoković mi je odmah rekao da neće igrati!
Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

ŠVAJCARCU PRVO SAOPŠTIO

FEDERER OTKRIO NOVINARIMA: Đoković mi je odmah rekao da neće igrati!

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer otkrio je novinarima na konferenciji za medije deo razgovora sa Novakom Đokovićem.

Šampion Vimbldona zvanično je saopštio da se srpski teniser neće pojaviti na egzibicionom turniru Lejver Kupu, čiji je on organizator.

Turnir koji je humanitanog karaktera na programu je od 22. do 24. septembra u O2 Areni u Pragu, a zamišljen je tako da se igrači iz Evrope takmiče protiv 'ostatka sveta'.

Po šest igrača predstavljaće Stari kontinent, odnosno ostatak sveta – četvorica obezbeđuju učešće na osnovu plasmana na ATP listi, dok preostalu dvojicu biraju selektori dveju ekipa.

"Novak mi je već rekao da neće igrati jer u tom periodu očekuje rođenje drugog deteta. Još uvek čekam odgovor od Endija Marija, ne znam da li će igrati, ali bi svakako bilo sjajno", rekao je Federer.

Evropsku selekciju sa klupe će predvoditi čuveni Šveđanin Bjern Borg, a ostatak sveta Amerikanac Džon Mekinro.

Očekuje se da ili Stan Vavrinka ili Marin Čilić zamene srpskog igrača, dok su ostali članovi tima Evropa, osim Federera, Marija i Rafaela Nadala, prema odluci Borga, Čeh Tomaš Berdih i Austrijanac Dominik Tim.

S druge strane, prema renkingu, svoje mesto trebalo bi da zauzmu Kei Nišikori iz Japana, Kanađanin Miloš Raonić, Džek Sok iz Sjedinjenih Američkih Država i Australijanac Nik Kirjos, peti član, po izboru 'Big Meka' biće njegov sunarodnik Džon Izner, dok se ime šestog još uvek nije poznato.

Ideja organizatora i Federera jeste da Kup, koji nosi ime žive legende tenisa i Australije, Roda Levera svake godine organizuje druga zemlja.

kurir.rs / kurir sport

foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Suma je priča bez kraja ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track