(VIDEO) POGLEDAJTE ŽUČNU RASPRAVU BOSANSKOG TENISERA I SUDIJE IZ HRVATSKE Marija iznervirala Damira: Da li je tebi ovo okej?
Foto: Printskrin

Cirkus na US Openu

(VIDEO) POGLEDAJTE ŽUČNU RASPRAVU BOSANSKOG TENISERA I SUDIJE IZ HRVATSKE Marija iznervirala Damira: Da li je tebi ovo okej?

Tenis -

Bosanski teniser Damir Džumhur nije uspeo da se plasira u četvrto kolo US Opena pošto je poražen od Rusa Andreja Rubljeva sa 3:1 (6:4, 6:4, 5:7, 6:4), ali će meč ostati upamćen po svađi Džumhura sa glavnim sudijom meča Hrvaticom Marijom Čičak.

Džumhur je nekoliko puta tokom meča raspravljao sa sudijom, a najviše je bio ljut u trenutku kada je Rus slavio poen nakon što je loptica udarila u mrežicu i završila u suprotnom polju. U takvim slučajevima teniseri obično upute izvinjenje rivalu.

- Da li je ovo okej? Pitam te da li je ovo okej? Pogoditi mrežicu i ovo raditi? Ti mi odgovori, pa ću ja tebe da saslušam - vikao je Džumhur.

- Ne mogu da ti odgovorim iz ličnog ugla. Slušaj me - rekla je Čičak, a Džumhur je prekinuto:

- Je li okej pogoditi "nec" i ovo raditi?!

- Da li sme ovo da radi? Sme. Da li je okej, ne znam... Nije mi okej Damire, ali nemoj da reaguješ na to - pokušala je da objasni Čičak.

- Ja njemu nisam ništa rekao, sebi sam rekao. Zamolio bih te, čitav meč nemoj meni ništa da govoriš. Jer ako igramo tenis, ovo nije okej - nastavljao je Džumhur.

- Naravno, ali ja sam tu neutralna i ne smem da govorim šta je, a šta nije okej. Kad bih to rekla, svrstala bih se na tvoju stranu. Samo tebi kažem da ne reaguješ na ovakve stvari, jer ako kažeš nešto pogrešno, moraću tebe da kaznim. Ne želim da reaguješ na nešto tako banalno - upozorila je Marija, a Džumhur zaključio raspravu:

- Ovo je tebi banalno? Meni nije baš banalno.

Kurir sport

Foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track