LASLO ĐERE DEBITUJE U DEJVIS KUPU: Srbijo, računaj na nas
Foto: Profimedia

Veruje u sebe

LASLO ĐERE DEBITUJE U DEJVIS KUPU: Srbijo, računaj na nas

Tenis -

Talentovani teniser u odsustvu Đokovića, Troickog i Tipsarevića dobio šansu da igra za reprezentaciju protiv Francuske u polufinalu Dejvis kupa

U odsustvu povređenog trija - Novaka Đokovića, Viktora Troickog i Janka Tipsarevića - Dušan Lajević biće prvi reket Srbije u polufinalnim duelima Dejvis kupa s Francuskom (15-17. septembar), a Laslo Đere - debitant!

Ispunjen san

Momak rodom iz Sente spada u red najtalentovanijih tenisera Srbije i jedna je od glavnih budućih karika našeg belog sporta. Za 2017. on je ostvario zacrtani cilj - plasman u top 100 svetskih tenisera, i sada je 98. na ATP listi, a našao se i na spisku selektora Nenada Zimonjića.

- Oduvek mi je bio san da budem deo Dejvis kup tima Srbije, član moćne četvorke uz čije sam mečeve, rezultate i velika dela odrastao. Srećan sam zbog poziva selektora Nenada Zimonjića i zahvalan što sam dobio čast da idem u Lil na meč protiv Francuske. Znam da sam se u timu našao zbog otkaza naših najboljih igrača, ali znam i da sam svojim rezultatima u ovoj godini zaslužio da debitujem u Dejvis kupu. Moj san se polako ostvaruje, a jedno je sigurno - ukoliko izađem na teren u Lilu, daću ne svoj maksimum, već i više od toga - motivisan je Đere.

Francuzi nisu bauk

Selektor Francuske objavio je tim koji će se suprotstaviti timu Srbije na fudbalskom stadionu „Pjer Morua“ u Lilu, a naš 22-godišnji teniser kaže da se ne plaši Conge i drugova.

- Idemo na megdan jednom od najjačih timova na svetu. Ali sport je takav, nepredvidiv, nikad se ne može tvrditi, ni po snagama na papiru, da će biti ovo ili ono. Treba verovati u sebe i svoj tim - zaključio je mladi Laslo Đere.

Goran Anđelković

LASLO ĐERE

- Pravi teniski bum napravio je u finišu 2012, odigravši finale čuvenog turnira za juniore Edi Her, a nedelju dana kasnije trijumfovao je na Oranž boulu

- U 2015. igrao finale čelendžera u Prostejovu

- Ima devet osvojenih singl trofeja iz fjučers serije

- Ove godine stigao je do polufinala ATP turnira u Budimpešti, gde je savladao Medvedeva, Troickog i Verdaska

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track