OSVOJIĆE SVE: Olga Danilović će biti broj jedan!
Foto: Instagram

Ćerka Saše Danilovića može daleko

OSVOJIĆE SVE: Olga Danilović će biti broj jedan!

Tenis -

Naša mlada teniserka ima potencijal da jednog dana bude na čelu WTA liste kao Ana Ivanović i Jelena Janković svojevremeno, kaže teniski stručnjak Radmilo Armenulić

Gde ćemo bolje garancije da će se u Srbiji i dalje pratiti tenis s velikom pažnjom od rezultata supertalentovane Olge Danilović. Šampionka US opena u konkurenciji dublova podizanjem trofeja u Njujorku podsetila je na slavno vreme našeg ženskog tenisa, kada su se na prvom mestu WTA liste smenjivale Ana Ivanović i Jelena Janković.

foto: Instagram

Teniski stručnjak Radmilo Armenulić veruje da Olga može krenuti njihovim stopama ka tronu.

- Šteta je što Olga nije imala više sreće na žrebu, jer ipak se rano, u četvrtfinalu, namerila na Anisimovu, koja je na kraju osvojila turnir, ali i pored toga, ima mnogo razloga da bude zadovoljna postignutim. Siguran sam da će joj pobeda u dublu mnogo značiti za podizanje samopouzdanja - priča Armenulić i dodaje:

- Da li je Olga bolja od Jelene i Ane u ovom uzrastu, teško je reći, jer su Jelena i Ana imale vrhunske rezultate kao juniorke. Olga je definitivno bolja kao dubl igračica i ima potencijal da jednog dana bude prva kao njene dve slavne zemljakinje - rekao je Armenulić.

foto: Aleksandar Cile Jovanović

Dejan Petković

Prerasla juniorke

DANILOVIĆEVA: OKREĆEM SE PROFI TURNIRIMA

Olga Danilović najavljuje dve novine za sledeću sezonu - okreće se profesionalnim turnirima i ređe će nastupati u konkurenciji dublova.

- Igraću profesionalne turnire, mislim da nemam razlog više da igram juniorske, sazrela sam i fizički i mentalno, spremna sam za profi konkurenciju. Nadam se da ću dobiti poneki vajld kard za WTA turnire. Igraću one sa nagradnim fondom od 25.000, 60.000 i 100.000 dolara, polako ću se graditi. Cilj mi je i želela bih da sledeće godine igram kvalifikacije za Australijan open - kaže za Sportklub Danilovićeva, trenutno 515. na WTA listi.

foto: Instagram

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Mesi pokazao supruzi gde da ga poljubi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track