VELIKI USPEH SRPSKOG TENISERA: Miladinoviću 5. mesto na Mastersu u Kini
Foto: Privatna arhiva

U vrhu liste

VELIKI USPEH SRPSKOG TENISERA: Miladinoviću 5. mesto na Mastersu u Kini

Tenis -

U kineskom mestu Čengdu održan je završni Masters za najboljih osam juniorki i juniora u 2017. godini.

Srbija je imala jednog učesnika na ovom prestižnom takmičenju. Reč je o 16 - godišnjem Marku Miladinoviću, koji zauzima 10. mesto na svetskoj rang listi najboljih juniora sveta. Najbolji rang Miladinović je ostvario 5. juna 2017. kada je bio sedmi na svetu.

Miladinović, koji je ove godine osvojio dva G1 ITF turnira (Brazil i Kanadu), igrao finale G1 u Sur Meru, kao i finale Bonfilja koji je u rangu gren slem takmičenja, na završnom Mastersu u Kini zauzeo je 5. mesto.

Nakon takmičenja u grupi gde nije uspeo da zabeleži plasman u polufinale, Marko se borio za 5. poziciju u Čengdu što je i ostvario pobedom nad predstavnikom Nemačke Jurijem Rodionovim 6:3, 6:2.

"Osećam se odlično nakon pobede nad Jurijem, jer sam od njega izgubio u grupi. U tom meču sam takođe, kao i sada za peto mesto, imao 6:3 za mene nakon prvog seta, ali u tom meču sam nakon dobrog starta počeo da budem nervozan i mislim da je to bio razlog što sam izgubio. Sada sam gubio 2:0 u drugom setu, ali trudio sam se da ostanem pozitivan što se na kraju i isplatilo i donelo željeni rezultat. Najveća razlika između prva tri dana i poslednja dva dana takmičenja na ovom Mastersu, što se moje igre tiče, je to što sam ostao pozitivan u poslednja dva meča za razliku od grupne faze takmičenja. Imao sam veliku želju da odigram dobro i osećam se dobro, jer sam na završnom Mastersu za juniore i srećan sam što sam deo ovog velikog i prestižnog takmičenja. Ovo je veoma veliki turnir, a ja gledajući sve ove igrače gradim samopouzdanje, jer naredne godine mogu biti svetski broj 1" - zaključio je Miladinović.

Kurir sport

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track