Ivo Karlović: Vimbldon je s.anje

Iskreno

Ivo Karlović: Vimbldon je s.anje

Tenis -
Hrvatski teniser smatra da su sudije sve činile da pomognu Endiju Mareju da se plasira u narednu rundu i da je ovaj turnir pao u njegovim očima

Ivo Karlović nije uspeo da sakrije emocije posle eliminicije sa Vimbldona od Endija Mareja i napravio je pravi skandal na trećem gren slem turniru u sezoni.

Hrvatski teniser smatra da su ga sudije prevarile i da su sve činile da pomognu Britancu da se plasira dalje, jer na Ostrvu čekaju svog pobednika još od 1936. godine i Freda Perija.

"Jedina razlika između mene i Mareja bila je u prestupima kod servisa! Ne znam šta da kažem osim da je ovo bilo nečuveno. U celom životu, još od kako sam bio osmogodišnji dečak, nikada nisam napravio ovoliko prestupa na servisu. Suđeno ih je čak 11. Što je još zanimljivije, nikada ih sudije nisu videle kod 30/0 ili 40/0, nego uglavnom kod 30/30 ili u taj-brejku. Pa šta je ovo? Dejvis kup ili Vimbldon? Posle ovog meča kredibilitet Vimbldona u mojim očima je drastično pao. Pa ja sam se posle nekoliko dosuđenih prestupa dodatno pomerao od linije, ali su ih svejedno sudili. To je bilo strašno, nečuveno. Ovo je Vimbldon, centralni teren, i oni rade takve stvari. To je s.anje", otelo se Karloviću.

Hrvatski teniser je dodao da su sudije definitivno bile pristrasne, a portparol turnira uzvratio je da može da uputi žalbu i da će se svi dokazi uzeti u razmatranje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track