NOLE, POBEDI IZ INATA: Evo gde su svetske kladionice stavile Đokovića na listi favorita Australijan opena
Foto: AP

DA LI JE SRPSKI TENISER POTCENJEN

NOLE, POBEDI IZ INATA: Evo gde su svetske kladionice stavile Đokovića na listi favorita Australijan opena

Tenis -

Rodžer Federer je veliki favorit za osvajanje, odnosno odbranu titule na Australijan openu, tako veruju svetski bukmejkeri.

Kvote na Švajcarca, koji je prošle godine peti put osvojio trofej u Melburnu i najavio sezonu iz snova, iznose u proseku 2,75.

Federer je u finalu 2017. pobedio Rafaela Nadala, koji je u nastavku sezone stigao do prvog mesta na ATP listi, gde se i sada nalazi. Španac je drugi na listi favorita predstojećeg "Ozi opena", a kvote na njegov trijumf su oko 5,50.

Rekorder po broju titula na Australijan openu (šest) Novak Đoković tek je treći favorit. Neizvesnost oko njegovog fizičkog stanja, ali i forme posle šest meseci pauze, kao i činjenica da je postavljen tek za 14. nosioca, svrstali su srpskog igrača iza Nadala na ovoj listi. Međutim, kvote na Đokovića su neznatno manje nego na Španca - 6,00.

I tu bi se završio najuži krug favorita.

Endi Marej neće učestvovati, kao ni Kei Nišikori, obojica zbog povrede, a šansu iz prikrajka vrebaju Aleksandar Zverev i Grigor Dimitrov (10,00), Huan Martin Del Potro i Nik Kirjos (15,00), David Gofan (19,00)...

Zanimljivo je da je osvajač Australijan opena iz 2014. godine Sten Vavrinka tek deveti na listi favorita, sa približno istim kvotama kao i Dominik Tim (23,00). Švajcarac je, kao i Đoković, pauzirao šest meseci zbog povrede.

Za Miloša Raonića, Marina Čilića i ostale bi i plasman u, primera radi, polufinale predstavljalo ogroman uspeh, sudeći prema svetskim kladionicama.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: )

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: ZVEZDIN PRELAZNI ROK. EVO ko može da ode a ko može da dođe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track