MLADI KOREJAC NAREDNI ĐOKOVIĆEV RIVAL: Ne možete ni da naslutite šta Hjeon Čung misli o Noletu!
Foto: Fonet AP

ZAVOLEO JE FEDERERA

MLADI KOREJAC NAREDNI ĐOKOVIĆEV RIVAL: Ne možete ni da naslutite šta Hjeon Čung misli o Noletu!

Tenis -

Mladi korejski teniser Hjeon Čung naredni je Đokovićev protivnik na Australijan openu, a ne možete ni da zamislite šta on misli o najboljem srpskom teniseru.

Đoković će u četvrtom kolu igrati protiv Hjeona Čunga iz Koreje koji je senzacionalno izbacio četvrtog nosioca Aleksandra Zvereva sa 3:2 u setovima (5:7, 7:6(7:3), 2:6, 6:3, 6:0).

Čung je rođen 1996. godine i njegova najbolja pozicija na ATP listi bila je 44. mesto!

Jedini ATP turnir koji je osvojio ovaj maldi Korejac bio je turnir u Milanu, kada je u neverovatnom finalu koje se igralo po novim pravilima, slavio nad Rusom Andrejem Rubljovim sa 3:4 (5), 4:3 (2), 4:2, 4:2.

Korejac je u više navrata isticao da mu je uzor - Novak Đoković!

Četvrto kolo Gren slema u Melbunru biće njihov drugi duel. Đoković i Čang su prvi međusobni meč odigrali upravo na Australijan openu, i to 2016. godine, kada je Đoković trijumfovao sa 6:3, 6:2, 6:4.

"Bilo je to divno iskustvo za mene. Sa jedne strane sam bio srećan i počastvovan, a sa druge pomalo i nervozan, pogotovo pred meč i na početku“, rekao je tada Čung ne skrivajući koliko voli Noleta.

"Kada sam tek počinjao da se bavim tenisom, zavoleo sam Federera, ali posle mi se više svideo Đoković. Pogotovo kada je osvojio svoj prvi Australijan open 2008. godine. Mentalno je izuzetno jak, fizički takođe, svideo mi se od samog starta", otrkio je Korejac.

kurir.rs / kurir sport foto: Fonet AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) LUDA ZABAVA U MELBURNU: Nole i njegovi treneri prozivali legendarnog brazilskog tenisera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track