DUŠAN LAJOVIĆ GOST KURIRA: Svom silom na Amerikance!
Foto: Zorana Jevtić

Mladi teniser predvodiće Srbiju Dejvis kupu

DUŠAN LAJOVIĆ GOST KURIRA: Svom silom na Amerikance!

Tenis -

Iako ćemo igrati bez Novaka, Viktora i Janka, uz podršku Nišlija možemo do pobede u prvom kolu, kaže Dušan Lajović pred mečeve s Amerikancima od 2. do 4. februara

Može li Srbija bez Novaka Đokovića, Viktora Troickog, Janka Tipsarevića... Može i mora! Ovo je mišljenje svih istinskih zaljubljenika u tenis, ali i Dušana Lajovića.

Sjajni teniser bio je gost Kurira, a od 2. do 4. februara u Nišu predvodiće Dejvis kup reprezentaciju Srbije protiv Amerike.

Kakve su šanse protiv Amera?

- Jedno od rešenja može da bude i to da ih odvedemo u dobru kafanu i da im poslužimo naše ćevape - našalio se Lajović na početku razgovora aludirajući na to da je Niš grad dobrog roštilja, a zatim ozbiljnim tonom nastavio:

- Amerikanci dolaze u najjačem sastavu, imaju prostor za razne kombinacije, ali na nama je da maksimalno spremno dočekamo Iznera i drugove. Nadamo se da će Filip Krajinović moći da nam pomogne, što bi mnogo značilo. Svesni smo da u timu nemamo Novaka, Viktora, Janka, ali verujem da ovi mladi momci mogu da iskoriste ovu priliku i dokažu se u važnim mečevima. Svom silom idemo na Amerikance.

foto: Zorana Jevtić

Od vas se očekuje da predvodite ovu mladu ekipu. Koliko to može da vam stvara dodatni pritisak?

- Nije ovo prvi put da imam takvu ulogu. To je bio slučaj u Indiji pre nekoliko godina, ali i prošle, kada smo igrali polufinale sa Francuskom. Naravno da stvara određeni pritisak, ali to je onaj pozitivan momenat. Verujem da ćemo imati i veliku podršku Nišlija, kao što je bio slučaj i ranije. Ovde smo dva puta igrali i oba puta slavili. Nadam se da će tako biti i ovaj put.

Ljubav cveta

Lidija najveća podrška

Koliko ti znači podrška devojke Lidije?

- Dve i po godine smo u vezi. Ona, nažalost, ne putuje sa mnom zbog obaveza na fakultetu, jer studira medicinu. Tokom leta smo najviše zajedno, tada imamo vremena za nas. Možda je tako i bolje, jer ne bi bilo dobro da po ceo dan budemo zajedno, iščupali bismo kosu jedno drugom. Ovako pravimo balans i sve ide kako treba - sa osmehom će Lajović.

Kako se suprotstaviti njihovom najjačem oružju, a to je servis?

- Oni su u prednosti što se tiče tog segmenta igre. Sa Iznerom nema previše igre, servis, i to je to. Moraš da se fokusiraš na svaki poen i da koristiš i polušansu koju ti da. Đere je na Australijan openu igrao protiv Karlovića, koji je poznat kao odličan server, pa se nadam da će mu taj duel pomoći u okršajima protiv Amerikanaca. Moramo da iskoristimo svaku šansu koju nam budu dali.

Koliko ste zadovoljni svojom formom na početku sezone?

- Izgubio sam u prvom kolu Melburna, krenuo sezonu sa dva poraza, ali i pored toga mogu biti zadovoljan. Kad se na to doda da sam u novembru operisao bruh, a da sam imao problema i sa ramenom, ovakav početak je još i dobar. Optimistički gledam na nastavak sezone, na dobrom sam putu i verujem da neću imati problema sa povredama - zaključio je Lajović.

foto: Fonet

Podrška saigraču

Biće Novak opet onaj stari

Da li se čuješ s Novakom Đokovićem i kako gledaš na njegov pad u karijeri?

- Povreda ga sputava da se vrati u staru formu, ali ne sumnjam da će Nole biti opet onaj stari. Mi smo tu da ga podržimo, a on će se sigurno vratiti pobedama.

Kurir / Milan Nastić

Foto: Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Posle poraza od Zvezde, Novica Ima recept za Kup u Nišu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track