NOVAK ISPADA IZ TOP 300?! Đoković otišao pod nož i svrstao se među nižerazredne tenisere
Foto: AP

I to se desilo

NOVAK ISPADA IZ TOP 300?! Đoković otišao pod nož i svrstao se među nižerazredne tenisere

Tenis -

Đoković će tokom oporavka od povrede ruke ostati bez 2.290 bodova, što će ga svrstati među nižerazredne tenisere sveta

Novak Đoković je operisan na jednoj klinici u Bazelu, objavio je švajcarski Blik uz fotografiju našeg najboljeg tenisera iz tamošnje bolnice! Ovim je potvrđeno pisanje Kurira, koji je prvi objavio da je Nole obavio hirurški zahvat na ruci.

To je i sam Novak Đoković potvrdio, napominjući da mu sledi duža pauza.

- Dosta sam lečio povredu lakta u prethodne dve godine i za sve ovo vreme posetio sam mnogo doktora. Da budem iskren, bilo je mnogo različitih mišljenja, različitih dijagnoza, sugestija. Nije mi bilo lako da izaberem put kojim ću ići. Nisam igrao poslednjih šest meseci prošle godine nadajući se da ću se vratiti na terenu oporavljen, ali nažalost, još uvek osećam bol. Zaista mi nedostaju turniri, to je u mojoj krvi i želeo sam da probam da igram na Australijan openu. Po završetku turnira u Melburnu odlučio sam da odem na malu operaciju, posle čega me čeka pauza - rekao je Đoković.

foto: Blick

Ovo bi praktično moglo da znači da je pred najboljim srpskim teniserom nova duža pauza, a predviđen period oporavka traje od tri do šest meseci.

U najgorem slučaju, njegov povratak na teren očekuje se tek posle Vimbldona. Novak brani 2.290 bodova, a pošto trenutno ima 2.470, to znači da bi mu ostalo 180. Ovo je broj bodova koji bi ga u ovom trenutku smestio na deobi 276. i 278. mesta, koje zauzimaju Danijel Munjoz de Nava iz Španije, Aleksander Sarkisijan iz Amerike i Ivan Nedeljko iz Rusije. I to sve pod uslovom da niko od lošije plasiranih tenisera ne napreduje ni za jedno mesto na ATP listi.

foto: Reuters

Đokovićev trener ima recept

AGASI ISPAO IZ PRVIH STO, PA SE VRATIO NA VRH

Nije Novak Đoković prvi teniser kome bi mogao da se desi veliki pad na ATP listi, a jedan od najdrastičnijih primera je njegov trener Andre Agasi. Slavni Amerikanac je 1997. upao u krizu i odigrao samo 24 meča, pa do novembra te godine stigao do 141. mesta. Dve godine kasnije napravio je čuveni povratak i osvajanjem Rolan Garosa kompletirao grend slem titule. Ponovo je bio onaj stari, 2003. je osvojio svoj poslednji (ukupno osmi) grend slem u Australiji.

Kurir / Gojko Filipović

Foto: Blick, AP, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizanov tim za Viktoriju. Ovaj deo tima je siguran

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track