SRPKINJA PRAVI VELIKA ČUDA: Biće Olga kao Nole
Foto: TSS

Teniserka samo gazi

SRPKINJA PRAVI VELIKA ČUDA: Biće Olga kao Nole

Tenis -

Naslednica Monike, Jelene i Ane Danilovićeva pobedila 15. teniserku sveta Anastasiju Sevastovu, ali je naš Fed kup tim poražen od Letonije sa 1:2

Srpska teniserka Olga Danilović ostvarila je najveći uspeh u karijeri pošto je u Fed kupu slavila protiv trenutno 15. teniserke sveta Anastasije Sevastove. Bio je to prvi okršaj reprezentacija Srbije i Letonije u borbi za plej-of za popunu Svetske B grupe. Danilovićeva, koja je 304. na WTA listi, slavila je sa 6:2, 6:4, posle 70 minuta igre.

- Izuzetno mi je drago zbog ove pobede jer je bila za Srbiju, što mi je bio dodatni motiv jer stvarno želim da pokažem šta znam i odakle dolazim. Mi smo zemlja sporta - rekla je posle meča Olga Danilović.

foto: TSS, Printscreen

Srpkinja na početku karijere pokazuje kvalitet kao Novak Đoković ili Monika Seleš, koji su kao totalni anonimusi znali da uzmu skalp mnogo bolje plasiranim teniserima. Nažalost, sjajna partija Danilovićeve nije bila dovoljna za prolaz u kvalitetniju grupu Fed kupa. Dejana Radanović (264. na svetu) izgubila je od šeste teniserke na svetu Jelene Ostapenko sa 2:6, 1:6.

Letonkama su prolaz dalje donele najbolje teniserke Jelena Ostapenko i Anastasija Sevastova, koje su u dublu zamenile prvobitno najavljene Dijanu Marcinkevič i Danijelu Vizman. Slavile su protiv Olge Danilović i Bojane Marinković sa 6:1, 6:2.

Srpske teniserke su ranije u Talinu, u grupnoj fazi, savladale Bugarsku i Gruziju sa po 2:1, ali zbog poraza od Letonije ostaće u Evro-afričkoj zoni Fed kupa.

Ponos Srbije

TRI POBEDE NA DEBIJU

Ćerka nekadašnjeg košarkaškog asa Predraga Danilovića Olga je debitantkinja na Fed kupu, a dosad je ostvarila tri pobede u singlu i zabeležila samo jedan poraz u dublu, poslednjeg dana protiv Letonki. Ona je opisala svoj meč u singlu protiv Sevastove:

- Odigrala sam vrhunski meč, znala sam da bez moje najbolje igre nemam šta da tražim na terenu. Od početka do kraja sam bila potpuno koncentrisana, gledala sam samo sebe, osećala sam da mogu da pobedim. Nijednog trenutka se nisam sputavala niti previše razmišljala, što više emocija pokazujem, to je lošije po mene.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Printscreen, TSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track