AKAPULKO: Stivens i Mladenović u četvrtfinalu
Foto: Reuter

AKAPULKO: Stivens i Mladenović u četvrtfinalu

Tenis -

Američka teniserka Sloun Stivens plasirala se u četvrtfinale turnira u Akapulku, pošto je prošle noći pobedila Holandjanku Aranču Rus sa 5:7, 7:6, 6:0.

Stivens, 13. teniserka sveta, do pobede nad Rus je stigla posle gotovo dva i po sata igre i pošto je u drugom setu spasila jednu meč loptu koju je imala 123. igračica na WTA listi.

Amerikanka će u borbi za polufinale igrati protiv Štefani Fegel iz Švajcarske, koja je u osmini finala bila bolja od Grkinje Marije Sakari sa 6:3, 6:4.

Francuska teniserka Kristina Mladenović je prevazišla loš početak meča i gubitak prvog seta i na kraju slavila protiv Beatris Adad Maije iz Brazila sa 3:6, 6:3, 7:5.

Ona će u četvrtfinalu igrati protiv Lesije Curenko iz Ukrajine, koja brani titulu u Akapulku. Curenko je u osmini finala bila bolja od Australijanke Arine Rodjoneve.

U preostala dva meča četvrtfinala sastaće se Rebeka Peterson i Šuaiji Ženg, odnosno Darija Gavrilova i Veronika Sepede.

U muškom delu žreba nemački teniser Aleksander Zverev pobedio je zemljaka Petera Gojevčika sa 7:6, 6:3 i u četvrtfinalu će igrati protiv Amerikanca Rajana Harisona koji je sa 6:3, 5:7, 6:4 slavio protiv Argentinca Dijega Švarcmana.

Austrijanac Dominik Tim nadigrao je Kanadjanina Denisa Šapovalova sa 6:2, 6:3 i izborio duel protiv Huana Martina del Potra. Argentinac je u osmini finala pobedio Španca Davida Ferera sa 6:4, 4:6, 6:3.

U preostala dva para četvrtfinala sastaće se Felisijano Lopes i Džared Donaldson, odnosno Kevin Anderson i Hjeon Čung.

Kurir sport/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) DA LI JE OVO NAJGLUPLJI ILI NAJŽEDNIJI GOLMAN NA SVETU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track