(VIDEO) SENZACIJA U MAJAMIJU: Kokinakis srušio Federera i vratio Nadala na vrh ATP liste
Foto: AP

POBEDA KARIJERE MLADOG AUSTRALIJANCA

(VIDEO) SENZACIJA U MAJAMIJU: Kokinakis srušio Federera i vratio Nadala na vrh ATP liste

Tenis -

Prvi reket sveta Rodžer Federer poražen je u drugom kolu Mastersa u Majamiju od Australijanca Tanasija Kokinakisa - 6:3, 3:6, 6:7.

Federer je rutinski dobio prvi set, imao priliku za brejk i na startu drugog... Ništa nije ukazivalo da će se dogoditi senzacija.

A onda je došlo do veleobrta.

Australijanac, trenutno 175. igrač sveta, zaigrao je sjajno - servisi su mu bili fantastični, proradio mu je forhend... U isto vreme, Federer je stao!

Kokinakis je u četvrtom gemu drugog seta napravio brejk i kasnije dobio taj deo igre 6:3, po istom scenariju kao Federer prvi.

U trećem setu se vodila velika borba. Švajcarac je lakše dobijao gemove na svoj servis, imao i dve brejk lopte... Ipak, mladi Australijanac se izborio za taj-brejk, koji je dobio rezultatom 7:4 i ostvario najveću pobedu u karijeri.

Kokinakis je učinio veliku uslugu Rafaelu Nadalu, jer je ovim trijumfom skinuo Rodžera Federera sa prvog mesta ATP liste. Švajcarac je u Majamiju branio titulu, a ispao već u drugom kolu, pa će od ponedeljka Španac ponovo biti na tronu.

Kokinakis će se u trećem kolu sastati sa Špancem Fernandom Verdaskom.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track