VELIKO SRCE SRPSKE TENISERKE: Olga Danilović novac od nagrade ITF-a donira dečijoj bolnici u Tiršovoj
Foto: Damir Dervišagić

lep gest

VELIKO SRCE SRPSKE TENISERKE: Olga Danilović novac od nagrade ITF-a donira dečijoj bolnici u Tiršovoj

Tenis -

Mlada srpska teniserka Olga Danilović odlučila je da 1.000 dolara, odnosno novac od nagrade "Hrabro srce" koje dodeljuje Međunarodna teniska federacija (ITF) za požrtvovanog i rezultate u FED kupu, donira dečijoj bolnici u Tiršovoj.

Sedamnaestogodišnja Olga, ćerka legendarnog srpskog košarkaša Predraga Danilovića, u februaru je na debiju za reprezentaciju Srbije ostvarila tri pobede u singlu, među kojima i nad 15. teniserkom sveta Anastasijom Sevastovom, i zaslužila prestižno priznanje.

Osvajanjem nagrade "Hrabro srce", koja simbolizuje hrabrost, poseban kvalitet, ponos, strast, posvećenost timu, Danilovićeva je od ITF-a dobila 1.000 dolara koje će donirati u humanitarne svrhe.

"Veoma sam počastvovana što sam izabrana i što mi je ukazano priznanje od strane ITF-a za ovu nagradu. Velika je privilegija imati priliku da predstavljaš svoju zemlju, da se boriš se za svoju zastavu. Kao i u juniorskim danima kada sam igrala za mlade selekcije, tako i sada u najjačem reprezentativnom takmičenju dajem maksimum na terenu, borim se za pobedu Srbije. Tako će uvek i biti", rekla je Danilović.

Danilović, trenutno sa tri trofeja u profesionalnoj karijeri, priznaje da joj nagrada mnogo znači.

"Novac od nagrade, koji mi uručuje ITF, doniraću Univerzitetskoj dečijoj klinici Tiršova u Beogradu. Lekari su svakodnevno posvećeni spasavanju života mnoge dece u toj bolnici i nadam se da će moj doprinos pomoći u lečenju", zaključila je Danilović.

kurir.rs / kurir sport

foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) CIRKUS „MEDRANO“ ZA VIKEND U SUPERLIGI SRBIJE ?! Ili zašto će, opet, Kokeza biti kriv za sve?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track