NAGAĐAJU SE RAZLOZI PREKIDA KRATKE SARADNJE: Agasi je ukapirao da smeta Novaku
Foto: Reuters

Stručni deo

NAGAĐAJU SE RAZLOZI PREKIDA KRATKE SARADNJE: Agasi je ukapirao da smeta Novaku

Tenis -

Nema dilemu Iskusni teniski stručnjak Radmilo Armenulić smatra da Amerikanac nije imao iskustva, a ni znanja da pomogne Đokoviću, pa je zato odlučio da se povuče

Andre Agasi napustio je Novaka Đokovića, što je, prema mišljenju Radmila Armenulića, odlična stvar po srpskog tenisera.

Kao grom iz vedra neba juče je prostrujala izjava nekadašnjeg američkog tenisera, koji je posle samo 11 meseci odlučio da ode iz Đokovićevog štaba. Amerikanac je radio sa Srbinom na dobrovoljnoj bazi kao povremeni trener. O razlazu Agasi je kazao za ESPN:

- Imao sam najbolju nameru i hteo da pomognem Novaku. Međutim, često nismo bili saglasni oko nekih stvari. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere!

foto: Zorana Jevtić

Iskusni srpski teniski trener Radmilo Armenulić smatra da je Andre Agasi napravio najbolji mogući potez.

- Bio sam protiv te saradnje od prvog dana, jer Novaku nije donosila ništa dobro. Smatram da Đoković ima sreću što je Agasi otišao, jer ništa nije učinio za njega. Mislim da je Novak više pomogao njemu, jer je od Agasija napravio trenera - rekao je Armenulić i dodao:

- Novaku su dovoljni Radek Štjepanek, fitnes trener i fizioterapeut. Ništa više od toga. Novaku je još više potrebno da uz njega stane nacija. Jer danas je u svetu Novak sinonim za Srbiju, kao što je nekada Tito bio za Jugoslaviju.

Potom se Radmilo Armenulić iz stručnog ugla još malo dotakao saradnje Andrea Agasija i Novaka Đokovića.

- Agasi je otišao jer nije znao šta da radi. Nikada nije radio kao trener i nije imao iskustva kako da pomogne Novaku. Novak igra sa osnovne linije bolje nego što je Agasi igrao, a i ritern mu je bolji. Kako onda Agasi da mu pomogne? Nije se snašao i morao je da ode - kategoričan je Armenulić.

foto: AP

Monte Karlo

NOLE ZNA KOLIKO MOŽE

Naredni turnir na kojem će Novak Đoković igrati je masters u Monte Karlu na šljakastoj podlozi, koji počinje 15. aprila.

- Mislio sam da bi za Novaka bilo bolje da propusti taj turnir i zaigra u Madridu. Međutim, on najbolje zna koliko je spreman i koliko može. Ubeđen sam da će se uz rad sa Štjepanekom za dva do tri meseca vratiti u staru formu i boriti za prvo mesto na svetu - jasan je Armenulić.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Reuters, Zorana Jevtić, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) CIRKUS „MEDRANO“ ZA VIKEND U SUPERLIGI SRBIJE ?! Ili zašto će, opet, Kokeza biti kriv za sve?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track