Azanerka na Serenu za finale Vimbldona
Foto: REUTERS

sudar

Azanerka na Serenu za finale Vimbldona

Tenis -
Beloruskinja je među četiri najbolje na ovogodišnjem Vimbldonu došla posle pobede protiv Tamire Pašek iz Austrije sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6). Vilijamsova je, takođe bila bolja od prošlogodišnje šampionke Petre Kvitove iz Češke sa 6:3 i 7:5

LONDON - Drugoplasirana teniserka na svetskoj rang listi Viktorija Azarenka plasirala se u polufinale Otvorenog prvenstva Engleske, u kojem će igrati protiv četvorostruke pobednice tog turnira Serene Vilijams.

Beloruskinja je među četiri najbolje na ovogodišnjem Vimbldonu došla posle pobede protiv Tamire Pašek iz Austrije sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6). Vilijamsova je, takođe bila bolja od prošlogodišnje šampionke Petre Kvitove iz Češke sa 6:3 i 7:5.

Treći polufinalista u ženskoj konkurenciji je Nemica Andželik Kerber, koja je sa 2:1 u setovima pobedila sunarodnicu Sabinu Lisicki. U poslednjem duelu četvrtfinala igraju Poljakinja Agnješka Radvanska i Ruskinja Marija Kirilenko. Taj meč bio je prekinut zbog kiše pri rezultatu 1:1 u setovima i 4:4 u gemovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track