NOVAK I NADAL BI MOGLI DA BUDU U VELIKOM PROBLEMU: US Open uvodi promenu koja se mnogim teniserima neće dopasti
Foto: AP

Počinje odbrojavanje

NOVAK I NADAL BI MOGLI DA BUDU U VELIKOM PROBLEMU: US Open uvodi promenu koja se mnogim teniserima neće dopasti

Tenis -

Novak Đoković, Rafael Nadal i mnogi teniseri kojima je potrebno više vremena između poena, mogli bi da se nađu u velikim problemima na ovogodišnjem US Openu.

Organizatori poslednjeg Gren slema u sezoni odlučili su da naprave revoluciju i uvedu sat sa odbrojavanjem 25 sekundi, koliko će igrači imati na raspolaganju od trenutka kada završe poen, pa do trenutka kada odservira za naredni.

US Open je prošle godine napravio prvi korak u ovom pravcu, pošto je uveo sat sa odbrojavanjem na terenima u kvalifikacijama i na juniorskom turniru.

- Tempo igre je veoma bitna stvar u današnjem sportu. Svesni smo toga i želimo da idemo u korak sa time - rekao je Kris Vidmajer, portparol Američkog teniskog saveza, organizatora US Opena.

Sat će, kao i u košarci, biti na vidljivom mestu na terenu, ali će glavni sudija biti taj koji će aktivirati odbrojavanje.

Kazne za prekoračenje će biti stroge. Za prvo prekoračenje ide opomena, za drugo gubitak poena, za treće gubitak gema!

- Nisam oduševljen takvim idejama, mislim da to nije dobro za tenis. Međutim, nisam zabrinut, to je očigledno stvar budućnosti, a ja nemam nameru da igram još deset godina - rekao je ovim povodom Rafael Nadal.

Kurir sport

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Derbi bez navijača? Nemoć Superlige

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track