UBICA FAVORITA NAREDNI NOVAKOV RIVAL: Evo ko je anonimni Italijan protiv koga Đoković igra za polufinale Rolan Garosa (VIDEO)
Foto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

nema šta da izgubi

UBICA FAVORITA NAREDNI NOVAKOV RIVAL: Evo ko je anonimni Italijan protiv koga Đoković igra za polufinale Rolan Garosa (VIDEO)

Tenis -

Italijanski teniser Marko Ćekinato biće rival Novaku Đokoviću u borbi za polufinale Rolan Garosa.

Najbolji srpski teniser Novak Djoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Gatosa, pošto je danas u osmini finala savladao Španca Fernanda Verdaska sa 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:2.

Djoković će u četvrtfinalu Rolan Garosa igrati protiv Italijana Marka Ćekinata, koji je u osmini finala napravio veliko iznenadjenje pobedivši Belgijanca Davida Gofana u četiri seta, 7:5, 4:6, 6:0, 6:3.

Zanimljivo da Italijan (25) do sada nije nijednom prošao prvo kolo Grend Slem turnira, a sa Novakom se do sada nije sastajao nijednom.

Ćekinato je 72. teniser ATP liste, a realno je da ga Novak pobedi i prođe u polufinale, gde može da naleti na Aleksandra Zvereva (Nemačka, 2), Dominika Tima (Austrija, 7), Kei Nišikori (Japan, 19)…ili n njhove rivale ako naprave iznenađenje.

Na pitanje novinara da li je igranje protiv Novaka Đokovića za njega san, odgovara da nije. "Nije baš san, ali jeste fanstastičan trenutak za mene četvrtfinale Rolan Garosa sa njim. Želim da shvatim u kojoj se situaciji nalazim pre toga i onda da odigram dobar meč",rekao je Italijan posle pobede na Gofanom.

Nema sumnje da nas očekuje još jedan uzbudljiv meč na Rolan Garosu pošto Italijan nema šta da izgubi, a Novak je u velikom naletu i deluje da nije imao nikada veću želju za povratak na tron.

Kurir sport

Foto: EPA/Christophe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track