SLAVNI NEMAC U VELIKOM PROBLEMU: Boris Beker koristio lažni pasoš!
Foto: Reuters

HTEO DA IZBEGNE TUŽBU

SLAVNI NEMAC U VELIKOM PROBLEMU: Boris Beker koristio lažni pasoš!

Tenis -

Slavni nemački teniser Boris Beker koristio je lažni diplomatski pasoš, saopštio je ministar spoljnjih poslova Centralnoafričke Republike Čerubin Morubama.

Nekadašnji trener Novaka Đokovića je u aprilu preuzeo ulogu atašea u Centraloafričkoj Republici i to mu, tvrdili su njegovi advokati, daje imunitet, odnosno, štiti ga od tužbi pošto je proglasio bankrot.

Međutim, u Centralnoafričkoj Republici tvrde da Beker koristi pasoš sa serijskim brojem, koji se poklapa sa pasošom ukradenim 2014. godine!

Pravni tim Bekera je ranije pred sudom u Velikoj Britaniji naveo da uloga atašea za sport, kulturna i humanitarna pitanja znači da je Nemac "pokriven" Konvencijom o diplomatskim odnosima iz 1961. godine.

Njegovi advokati su naveli da Beker može biti podvrgnut nekom pravnom postupku samo uz saglasnost ministra spoljnih poslova Velike Britanije Borisa Džonsona i njegovog kolege iz Centralnoafričke Republike.

Beker, koji živi u Velikoj Britaniji, proglasio je bankrot u junu 2017. godine. On je u pokušaju da smanji dugove prodao neke od trofeja koje je osvojio, uključujući i trofeje sa Vimbldona.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: I to se događa- Odbija ponude iz Evrope da bi došao u Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track