ŠOK NA VIMBLDONU: Federer vodio 2:0, pa posle maratona ispao od Andersona! (VIDEO)
Foto: Reuters

ČEKA SE NOVI ŠAMPION

ŠOK NA VIMBLDONU: Federer vodio 2:0, pa posle maratona ispao od Andersona! (VIDEO)

Tenis -

Teniser iz Južne Afrike Kevin Anderson pobedio je Rodžera Federera u četvrtfinalu Vimbldona posle preokreta - 2:6, 6:7, 7:5, 6:4, 13:11.

Neverovatno!

Federer je bio apsolutni favorit, vodio je 2:0 u setovima, imao i meč lopte pri rezultatu 5:4...

A onda se dogodila nezapamćena senzacija!

Anderson, trenutno osmi igrač sveta, prvi put je srušio Federera u njihovom petom meču.

"Kada sam bio na 0:2, pokušao sam da igram najbolje što mogu i dobijem taj treći set. Na kraju, nije bilo ništa specijalno, pustio sam da teče meč", rekao je Anderson odmah po završetku duela.

"Verovao sam da će danas biti moj dan. Jer, ako uđete u meč sa Rodžerom sa mišlju da ćete izgubiti, to je pogubno", dodao je Južnoafrikanac.

Anderson je ostvario najbolji rezultat u karijeri, jer je prvi put u polufinalu Vimbldona.

Za finale će se boriti sa pobednikom duela Miloš Raonić - Džon Izner.

Federer je osam puta osvajao Vimbldon, i dalje je aktuelni šampion, pa će trofej na londonskom gren slemu dobiti novog vlasnika.

Sve je na terenu broj jedan delovalo uobičajeno. Švajcarac, vlasnik 20 gren slem titula, lako je dobio prvi set, onda i drugi u taj-brejku, bio na poen od trijumfa u trećem...

Međutim, Anderson je verovao u čudo i onda ga ostvario.

Federer je odmah na početku meča oduzeo servis Andersonu i poveo sa 2:0. Zabeležio je još jedan brejk za 5:2 i bilo mu je dovoljno da posle 27 minuta igre osvoji prvi set.

Anderson je bolje počeo drugi set i poveo sa 3:0, ali je Švajcarac ubrzo zatim vratio brejk i smanjio na 3:2. U nastavku se igralo gem za gem, pa je drugi set završen taj-brejkom koji je pripao Federeru (7:5).

Osmostruki šampion Vimbldona je u trećem setu propustio meč loptu pri rezultatu 5:4, a zatim je i izgubio naredni gem. Anderson je zadržao prednost i osvojio treći set. Osvajanjem tog seta Anderson je prekinuo seriju Federera od 34 uzastopno dobijena seta na Vimbldonu.

Andersonu je u narednom setu bio dovoljan samo jedan brejk da odvede meč u peti, odlučujući set.

Najveća borba viđena je u petom setu, igralo se gem za gem sve do 23. gema kada je Anderson napravio odlučujući brejk u meču.

(Kurir.rs, Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track