MAREJ ODUŠEVLJEN ĐOKOVIĆEM: Novak je igrom ućutkao publiku na Vimbldonu, samo on može zaustaviti Nadala
Foto: Printscreen

dok čekamo rasplet

MAREJ ODUŠEVLJEN ĐOKOVIĆEM: Novak je igrom ućutkao publiku na Vimbldonu, samo on može zaustaviti Nadala

Tenis -

Najbolji britanski teniser svih vremena, Endi Marej, gostovao je u BBC-evoj emisiji posvećenoj Vimbldonu, i tom prilikom vrlo pohvalno govorio o Novaku Đokoviću.

Marej je u društvu nekadašnjih teniskih asova Sju Barker i Tima Henmana komentarisao četvrtfinalni duel između Rafaela Nadala i Huana Martina del Potra, koji je Španac nakon velike borbe i pet setova rešio u svoju korist.

Britanac se pored toga bavio i prognozama. Na pitanje ko bi mogao da osujeti Nadalov put do finala, bez dileme je odgovorio:

“Novak Đoković!”, rekao je Marej u trenutku dok je još trajao meč u kome je Kevin Anderson napravio senzaciju i eliminisao Federera u četvrtfinalu nakon preokreta od 0:2 do 3:2 u setovima.

foto: EPA

“Nema sumnje, Novak se vraća na velika vrata”, istakao je nekadašnji prvi reket sveta.

Marej, koji je trenutno 149. teniser planete, istakao je da je izuzetno ponosan na način na koji je srpski as reagovao nakon provokacija od strane publike, sa kojima se susreo u trećem kolu protiv domaćeg igrača, Kajla Edmunda.

“Novak je pokazao izuzetnu mentalnu snagu i na pravi način odgovorio na provokacije, a to je pokazao igrom na terenu“, zaključio je Marej.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track