POBEDILA SERENU, PA JOJ SE OBRATILA: Ti si inspiracija svima nama
Foto: Reuters

KERBER PONOSNA

POBEDILA SERENU, PA JOJ SE OBRATILA: Ti si inspiracija svima nama

Tenis -

Nemačka teniserka Andjelik Kerber rekla je posle osvajanja prve titule na Vimbldonu da je u finalu protiv Amerikanke Serene Vilijams morala da igra na najvišem nivou.

"Znala sam da moram da igram svoj najbolji tenis protiv šampionke kao što je Serena Vilijams", rekla je Kerber, prva Nemica koja je osvojila titulu na Vimbldonu posle 1996. godine kada je to pošlo za rukom Štefi Graf.

Nemica je danas pobedila Vilijams sa 6:3 i 6:3 u finalu Vimbldona, te na taj način došla do prve titule na najprestižnijem teniskom takmičenju, a treće grend slem titule u karijeri.

Kerber je sprečila Vilijams da osvoji svoji osmi trofej na Vimbldonu i ukupno 24. grend slem titulu kojom bi izjednačila rekord Margaret Kort.

"Ti si inspiracija svima nama na turu. Sigurna sam da ćeš osvojiti uskoro još grend slem titula. U to sam vrlo, vrlo sigurna", rekla je Kerber.

Vilijams se pre 10 meseci porodila, a Vimbldon je bio tek njen četvrti turnir od povratka na tur.

"Impresionirana sam što sam stigla ovako daleko na Vimbldonu. Nisam to očekivala. Danas sam igrala za sve majke širom sveta. Pokušala sam da dodjem do pobede i trofeja, nadala sam se tome, ali moja protivnica je bila sjajna", rekla je Vilijams.

Ova 34-godišnja Amerikanka je dodala da i pored poraza ne sme da bude razočarana, jer je, kako je rekla "za nju ovo tek početak".

(Beta, Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track