OLGA DANILOVIĆ: Đoković je moj idol, nadam se da ću igrati u finalima kao Novak
Foto: Starsport©

Buduća šampionka

OLGA DANILOVIĆ: Đoković je moj idol, nadam se da ću igrati u finalima kao Novak

Tenis -

Mlada srpska teniserka Olga Danilović rekla je da još uvek nije svesna da je u 17. godini osvojila prvu WTA titulu i poručila da je spemna za pobede na velikim turnirima i gren slemovima.

"Ovo je velika stvar za mene da budem ovde ovako mlada. Još nisam svesna uspeha", rekla je Danilovićeva na konferenciji za medije u Starom dvoru posle prijema kod gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića.

O psihičkoj pripremi za stvari koje je očekuju rekla je da su je ljudi oko nje pripremali.

"Nisam prespavala, nisam oka sklopila i nisam jos svesna, mislim da će mi trebati par dana da shvatim šta se desilo. Nisam znala kako se zovem od adrenalina, ovo je stvarno divan osećaj", kazala je 17-godišnja teniserka.

O narednim planovima i profesionalnim turnirima rekla je da im se u potpunosti okrenula i da se sprema za naredni gren slem.

"Spremam se za US Open. Pominjala sam već to, potpuno sam se okrenula profesionalnim turnirima, nisam videla sebe u malim turnirima više, mislim da sam bila spremna za veće turnire. Nisam ocekivala tako brzo da napredujem", rekla je Danilovićeva.

Priznala je da pritisak postoji, ali kaže da je to pozitvna vrsta treme koju ima svaki sportista.

"Potapova i ja u finalu smo odigrale divan meč, uvek smo bile tu jedna uz drugu i stvarno mi je draga i prijateljica i osoba. Nadam se da ću imati mnogo finala kao Novak Đoković", dodala je Danilovićeva, ponovivši da joj je Đoković uzor.

"Svaki igrač ima svoj stil, moj idol je Đoković, on je vrhunski igrač i osoba", zaključila je ćerka proslavljeng srpskog košarkaša Predraga Danilovića.

Danilovićeva će danas, zajedno sa zlatnim vaterpolistima, izaći na balkon da proslavi uspehe.

Tanjug Foto: Starsport@

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track