SKANDALOZAN POTEZ Kirjos priznao posle meča: Namerno sam puštao poene Ćoriću! Evo kako je Australijanac objasnio sramotnu taktiku! (VIDEO)
Foto: EPA/PHILLIP WRIGHT

Šokirao javnost

SKANDALOZAN POTEZ Kirjos priznao posle meča: Namerno sam puštao poene Ćoriću! Evo kako je Australijanac objasnio sramotnu taktiku! (VIDEO)

Tenis -

Australijski teniser Nik Kirjos tokom nedavnog Mastersa u Sinsinatiju savladao je hrvatskog tenisera Bornu Ćorića sa 2:1, po setovima 7:6 (1), 0:6, 6:3.

I dok rezultat ne predstavlja veliko iznenađenje, ono što je Kirjos izjavio po završetku meča šokiralo je javnost. Australijanac je priznao da je namerno puštao poene protivniku u drugom setu!

Kirjos je prvi set dobio u taj-brejku, a zatim je prosto nestao u drugom setu koji je izgubio sa 6:0. Australijanac je bez srama dobacio svom stručnom štabu da će odmarati u nastavku seta.

Priznao je da je to uradio kako bi sačuvao snagu i kako bi prvi servirao u trećem odlučujućem setu. Nije to skrivao ni posle meča.

"Znao sam da ću izgubiti drugi set pa nije bilo smisla takmičiti se i trošiti energiju. Znao sam da ako izgubim set 6:0 da ću prvi servirati u trećem setu. To se na kraju pokazalo kao pametan potez", rekao je Nik Kirjos koji ne mari previše za to šta javnost misli o njemu i njegovom ponašanju na terenu.

Kurir sport Foto: EPA/PHILLIP WRIGHT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track