JAPANAC PREGAZIO NEMCA: Nišikori u četvrtfinalu US opena
Foto: Fonet

lagano

JAPANAC PREGAZIO NEMCA: Nišikori u četvrtfinalu US opena

Tenis -

Japanski teniser Kei Nišikori plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je danas u osmini finala pobedio Nemca Filipa Kolšrajbera sa 6:3, 6:2, 7:5.

Nišikori je do trijumfa nad Kolšrajberom i do svog trećeg četvrtfinala na Ju Es Openu stigao posle dva sata i 15 minuta igre. Ovo je bio treći meč Nišikorija i Kolšrajbera i treća pobeda japanskog tenisera.

Nakon što je lako dobio prva dva seta, Nišikori je imao malo problema u finišu trećeg seta. Vodio je sa 5:4 i 30:0, ali je Nemac uspeo da izjednači na 5:5.

"To je bio najteži trenutak u meču, bila je teška situacija, ali sam sjajno odigrao poslednja dva gema. Zaista sam srećan što sam završio meč u tri seta, bilo je stvarno vruće na terenu. Mislim da smo se obojica borila s vrućinom", rekao je Nišikori nakon meča.

On će se za plasman u polufinale poslednjeg grend slem turnira u sezoni boriti protiv pobednika meča Marin Čilić - David Gofan.

Nišikori je upravo od Čilića izgubio u finalu Ju Es Opena 2014. godine. Njih dvojica su se do sada sastajala 14 puta, a dve pobede više ima Nišikori.

Japanski teniser bolji skor ima i protiv Belgijanca - 3:0.

Kurir sport/Beta

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track