NISAM MOGAO DA DIŠEM, MUTILO MI SE PRED OČIMA, A ONDA SAM POVRATIO!  Dramatična ispovest Novaka: Prošao je kroz PAKAO 2010. godine, a onda mu se život POTPUNO PROMENIO (VIDEO)
Foto: Profimedia

šokantna ispovest

NISAM MOGAO DA DIŠEM, MUTILO MI SE PRED OČIMA, A ONDA SAM POVRATIO! Dramatična ispovest Novaka: Prošao je kroz PAKAO 2010. godine, a onda mu se život POTPUNO PROMENIO (VIDEO)

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković otkrio je kako mu se život potpuno promenio posle poraza od Conge u četvrtfinalu Australijan opena 2010. godine.

Novak je u dokumentarcu, koji će u novembru biti premijerno prikazan, govorio je o prelomnom trenutku u karijeri - porazu od Conge na AO 2010. godine 3:2 (7:6, 6:7, 1:6, 6:3, 6:1).

Đoković se osećao izuzetno loše na tom meču, nije mogao da dođe do vazduha, osećao se malaksalo... Onda je shvatio da je razlog njegovih tegoba zapravo loša ishrana.

"2010. godine na Australijan openu imao sam dosta problema. Na meču protiv Conge nisam mogao da dođem do vazduha. Osećao sam se kao da gubim gorivo iz rezervoara. Bio sam potpuno malaksao. Nisam mogao jasno da vidim teren. Mutilo mi se pred očima. Sećam se da sam između četvrtog i petog seta izašao da povratim. Mučio me je stomak, bio sam potpuno iscrpljen", otkriva Novak.

Srpski teniser nije mogao da veruje da je ishrana problem.

"Nisam razumeo da postoji nutricionistički deo koji me blokira, jer sam smatrao da se hranim zdravo. Dolazim iz kulture u kojoj je gluten dosta zastupljen u ishrani. Pekare su na svakom ćošku. Pored toga jede se dosta mesa i šećera... Nisam znao da sam se zbog svih tih stvari osećao bespomoćno na terenu".

Posle tog meča sve se promenilo.

Sreo sam doktora Igrora Četojevića. On je gledao meč protiv Conge i imao je potrebu da me kontaktira. Odmah je znao o čemu se radi. Otkrio je da sam jako osetljiv na gluten, mlečne proizvode i šećer", rekao je Novak.

Promena načina ishrane promenila mu je život u potpunosti.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track