BESAN SAM! PODLOGA JE MALO SPORIJA: Rodžeru Federeru teško pao poraz od Nišikorija (VIDEO)
Foto: Reuters

ZAVRŠNI TURNIR

BESAN SAM! PODLOGA JE MALO SPORIJA: Rodžeru Federeru teško pao poraz od Nišikorija (VIDEO)

Tenis -

Japanski teniser Kei Nišikori pobedio je Rodžera Federera u prvom kolu Grupe "Lejton Hjuit" na ATP finalu u Londonu, a švajcarski teniser besneo je na konferenciji za medije nakon novog meča.

Kei je za nešto manje od sat i po vremena (88 minuta) pobedio Federera u 1. kolo finalnog ATP turnira i tako zakomplikovao situaciju u grupi "Lejton Hjuit".

Federer je posle ovog poraza 'besne' na konferenciji za medije, a kao jedan od razloga poraza vidi i u usporavanju podloge.

"Definitivno je sporija podloga nego u prethodna tri navrata. Tako da je svakom potrebno prilagođavanja, pa i meni. Obojica smo se mučili u prvom setu, ali smo u drugom bili bolji i podigli smo nivo. Brzo sam izgubio brejk prednosti i mislim da je to na kraju presudilo", rekao je Federer.

Imao je jednu raspravu sa glavnim sudijom zbog opomene, delovao i ljutito, ali ipak nije ništa ozbiljno.

"Prišao sam, tražio sam obrazloženje zbog opomene. Mislio je da sam besan, ali nisam bio. Sada jesam jer sam izgubio", naglasio je Švajcarac.

Predstoji mu meč protiv Dominika Tima, jednog od retkih tenisera sa kojim ima negativan skor i od kojeg je izgubio poslednja dva meča. Doduše, pre dve godine.

"Nismo igrali neko vreme. Ne sećam se kada smo poslednji put. Nisam ni razmišljao o sledećem protivniku, samo znam da moram da budem bolji", zaključio je Federer.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track