Nova bruka Jelene Janković
Foto: REUTERS

Porazi, porazi...

Nova bruka Jelene Janković

Tenis -
Koko Vandevege, 120. teniserrka sveta porazila Jelenu na turniru u Stenfordu

Svi oni koji ne spadaju u strastvene ljubitelje tenisa verovatno do danas nisu ni čuli za Koko Vandevege, ali će Jelena Janković dobro zapamtiti ime 20-godišnje Amerikanke. U drugom kolu turnira u Stenfordu 120. teniserka sveta šokirala je četvrtog nosioca i slavila sa 6:4, 6:2. Amerikanka će u četvrtfinalu igrati protiv pobednice duela Marine Eraković i Ursule Radvanske.

"Navikla sam na mnogo bolje rezultate i plasman na WTA listi. Dugo sam bila među top 10 teniserki, ali ne možete uvek da pružate dobre partije i budete u vrhunskoj formi. Postoje pojedini igrači, posebno u muškom tenisu, koji su u stanju to da urade", rekla je Jelena Janković posle poraza na startu turnira u Stenfordu.

Uprkos lošoj sezoni, koju su obeležile i povrede, Jelena i dalje veruje da će se vratiti u teniski vrh.

"Ove sezone imala sam dosta povreda, koje su me vraćale nekoliko korak unazad i uvek sam kretala od nule. Neophodno je da budem potpuno spremna za moj stil igre. I nije tako loše biti 20. igračica na svetu. Ipak, s obzirom na moje mogućnosti, moram da se vratim u vrh. Treniram naporno i nadam se da ću povratiti samopouzdanje", dodala je Janković.Jankovićeva, koja je poražena i na startu Vimbldona (bolja je bila Kim Klajsters), naredni turnir igraće u San Dijegu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track