DOBIO SAM ŠTA SAM HTEO: Đoković sumirao urađeno na turniru u Dohi i najavio pohod na Australijan open!
Foto: AP

rekacija

DOBIO SAM ŠTA SAM HTEO: Đoković sumirao urađeno na turniru u Dohi i najavio pohod na Australijan open!

Tenis -

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnir u Dohi, jer je poražen od Španca Roberta Bautiste Agusta 6:3, 6:7, 4:6, ali kaže da je zadovoljan onim što je uradio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

- Osetio sam da kontrolišem meč, ali je na 4:3 on preokrenuo. Jednostavno, tada sam izgubio fokus, propustio šansu, a on je odigrao najbolje. U trećem setu je udarao čisto i dobro loptice, pa je na kraju pobedio. Odlično je igrao i čestitam mu na trijumfu – rekao je Novak.

Iako je, kako smo već napisali, odigrao dosta mečeva u prvoj nedelji turnira,

Novak je istakao da mu to nimalo nije smetalo.

-Istina je da nisam bio baš najsvežiji, ali ovde sam dobio ono što sam hteo. A hteo sam što više mečeva kako bih se spremio za Australijan open. To je to, izgubio sam, okrećem novi list i idemo dalje.

Na pitanje da li je bio emotivno ispražnjen posle poraza u dublu sa bratom Markom, za koji je rekao da je jedan od najtežih poraza u njegovoj karijeri, Novak je bio iskren.

-Ne, sasvim sam dobro. Bio je ovo težak turnir za mene, ali ponavljam Bautista je odigrao odlično. Naravno, igrao sam sa svojim bratom u dublu, a kada igram sa njim, onda je briga oko svega veća. Međutim, mislim da ništa od toga nije bilo presudno, već samo to što je Bautista u ključnim trenucima bio bolji. Mislio sam da sam uspostavio kontrolu meča, ali on je bio koncentrisaniji i pobedio. Radujem se tome što ću imati nekoliko dana da se odmorim, dobro treniram i pripremim se za Australijan open.

Na pitanje koji mu je cilj u Melburnu, na prvom grend slemu u sezoni, Novak je kao iz topa izgovorio:

- Trofej! Idem po titulu u Melburnu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track