SPAVAŠ LI MIRNO, RAFO!? Đoković SAMLEO Francuza Puja i plasirao se u svoje SEDMO FINALE Australijan opena! (VIDEO)
Foto: EPA

srbin demonstrirao silu

SPAVAŠ LI MIRNO, RAFO!? Đoković SAMLEO Francuza Puja i plasirao se u svoje SEDMO FINALE Australijan opena! (VIDEO)

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na impresivan način izborio je plasman u svoje sedmo finale Australijan opena.

Novak je u polufinalu ubedljivo savladao Francuza Luku Puja sa 3:0 u setovima (6:0, 6:2, 6:2) za svega sat i 25 minuta igre.

U velikom finalu Đoković će igrati protiv ljutog rivala Rafaela Nadala koji je u petak ubedljivo savladao Stefanosa Cicipasa (3:0).

foto: EPA

Novak je odigrao fantastičan meč. Srspki teniser je demonstrirao silu na ovom meču. Francuz je u prvom setu dobio popularni "krompir", Đoković je bez izgubljenog gema osvojio set napravivši samo jednu neiznuđenu grešku!

Puj se upisao tek u drugom gemu drugog seta, a već u četvrtom Novak ponovo oduzima srevis Francuzu. Do kraja drugog seta Novak još jednom pravi brejk i na ubedljiv način dolazi do prednosti od 2:0.

foto: EPA

Nastavio je u istom ritmu i u trećem setu. U četvrtom gemu je napravio brejk. Pri rezultatu 5:2 za Novaka, nemilosrdni Srbin dolazi do dve meč lopte na servis Francuza, koristi drugu priliku i za svega sat vremena i 25 minuta dolazi do sedmog finala na Ozi openu.

Novak je nakon meča rekao da je ovo bio najbolji meč koji je odigrao u polufinalu Gren slema.

"Ovo je definitivno bio jedan od najboljih mečeva u karijeri, a sigruno najbolji koji sam odigrao u polufinalu Gren slema".

TOK MEČA:

III set

6:2 - KRAJ! Novak je u FINALU AUSTRALIJAN OPENA! Na impresivan način Đoković je izborio plasman u svoje sedmo finale na popularnom Ozi openu.

5:2 - Novak dolazi na korak od finala. Puj će u narednom gemu servirati za opstanak.

4:2 - Francuz smanjuje zaostatak.

4:1 - Neverovatan je Novak! Bez izgubljenog poena potvrdio je prednost brejka.

3:1 - BREJK! Novak gazi ka velikom finalu! Oduzeo je servis Puju za prednost u trećem setu.

2:1 - Još jedan gem bez izgubljenog poena osvaja Đoković. Neverovatan meč igra srpski teniser.

1:1 - Puj dolazi do izjednačenja.

1:0 - Ne popušta Novak. Bez problema osvaja uvodni gem trećeg seta!

II set

6:2 - NOVAK OSVAJA DRUGI SET! Srbin ponovo pravi brejk i ekspresno dolazi do velike prednosti na meču 2:0. Puj deluje potpuno nemoćno protiv najboljeg tenisera sveta!

5:2 - Još jedan gem bez izgubljenog poena osvaja Novak!

4:2 - Puj smanjuje prednost Đokovića. Pretio je srpski teniser i u ovom gemu, ali napravio je dve neiznuđene greške što je Puj iskoristio.

4:1 - Fenomenalni Novak bez izgubljenog poena osvaja svoj servis gem!

3:1 - BREJK! Novak oduzima servis rivalu! Puj je ponovo napravio dvostruku servis grešku u najgorem mogućem momentu i Đoković privi dolazi do brejka u drugom setu.

2:1 - Novak čuva svoj servis. Puj je značajno podigao nivo igre, ali Đoković nije dozvolio rivalu da dođe do prilike za brejk.

1:1 - Luka Puj konačno prekida Novakovu seriju. Dva sjajna vinera imao je Francuz u ovom gemu i zasluženo je stigao do izjednačenja!

foto: EPA

1:0 - Novak nastavlja tamo gde je stao. Bez problema osvaja i prvi gem na startu drugog seta.

I set

Analitičar Eurosporta Aleks Koreča konstatovao je da je Novak odigrao definitivno najbolji set na turniru!

6:0 - Čišćenje! Novak bez izgubljenog gema osvaja prvi set! Još jednom je Novak uzeo servis nemoćnom rivalu i na impresivan način stigao do prednosti u setovima.

5:0 - Još jedan gem bez izgubljenog poena!

4:0 - Novak gazi rivala u prvom setu! Novi brejk Srbina za ubedljivu prednost. Nervozni Puj je napravio nekoliko neiznuđenih grešaka u ovom gemu. Prvu brejk loptu imao je Novak na 30:40, ali je Puj uspeo da veže dva poena. Međutim, Đoković je nastavio da vrši pritisak, došao je do nove prilike za brejk i naterao Francuza da napravi još jednu grešku.

foto: EPA

3:0 - Ekspresna potvrda brejka! Fantastično servira Novak na startu meča. Bez izgubljenog poena osvaja servis gem!

2:0 - Brejk Novaka! Sjajan gem srpskog tenisera, odmah na startu meča oduzeo je servis Francuzu. Brzo je stigao do dve vezane brejk šanse, Puj je sjajno odservirao i uspeo da dođe do izjednačenja. Međutim, nakon duge razmene novak šalje fantastičnu forhend paralelu na liniju i dolazi do treće prilike. Puj pravi duplu servis grešku.

1:0 - Novak je sjajno servirao na startu meča! Puj je pretio, imao je dva odlična vinera, ali Đoković je zahvaljujući preciznom servisu uspeo da dođe do prednosti na startu prvog seta.

foto: EPA

09:42 - Put do polufinala

foto: Printscreen

09:40 - Novak će prvi servirati!

foto: Printscreen

09:30 - Tribine su ispunjene do poslednjeg mesta, Novak će imati sjajnu podršku naših navijača.

foto: Printscreen YT

09:20 - Uskoro počinje spektakl na Rod Lejver areni!

09:15 - Novak ima plan za Francuza

"Sve zavisi i od uslova za igru. Gledaću da od početka krenem kao protiv Nišikorija, koncentrisano, u dobrom intenzitetu, da pokušam da mu što pre oduzmem servis. Luka je vrlo svestran igrač, kompletan je. Verovatno njegova kretnja i bekhend su u poslednjih nekoliko godina bili nešto slabiji u njegovoj igri u odnosu na servis i forhend. Međutim, i tu je napredovao, to je primetno, u suprotnom ne bi ni stigao do polufinala", rekao je pred polufinalni okršaj Đoković.

09:10 - Puj je protiv Raonića odigrao možda i najbolji meč karijere. Evo kako je to izgledalo na terenu...

Ovo je prvi međusobni meč svetskog broja jedan i 31. tenisera sveta, koji je plasmanom u polufinale u Melburnu napravio najveći uspeh u karijeri.

Podsetimo, Novaku je u četvrfinalu duel predao Japanac Kei Nišikori u drugom setu, dok je 24-godišnji Francuz napravio iznenađenje, pošto je prilično lako eliminisao Kanađanina Miloša Raonića.

Pobednika u finalu čeka Španac Rafael Nadal, koji je juče ubedljivo savladao Grka Stefanosa Cicipas sa 6:2, 6:4 6:0.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track