ČESTITKE OD DRŽAVNOG VRHA: Predsednik Srbije i ministri čestitali Đokoviću na 7. tituli u Melburnu
Foto: AP

AUSTRALIJAN OPEN

ČESTITKE OD DRŽAVNOG VRHA: Predsednik Srbije i ministri čestitali Đokoviću na 7. tituli u Melburnu

Tenis -

Predsednik Srbiej Aleksandar Vučić čestitao je danas teniseru Novaku Đokoviću na pobedi u finalu Australijan opena i poželeo mu još mnogo pobeda.

"Još jedanput ste obradovali Srbiju. Čestitam na veličanstvenom uspehu i želim Vam još mnogo pobeda u budućnosti", napisao je Vučić na Tviteru.

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić čestitao je Đokoviću i zahvalio mu što je Srbiju "po ko zna koji put učinio ponosnom".

"Redefinisao si istoriju tenisa još jednim rekordom - prvi igrač koji je sedmi put osvojio Australija open! Čestitam tebi i tvom timu na ovom sjajnom uspehu. Bravo šampione", navodi se u čestitki Udovičića.

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poželela je Djokoviću da mu današnji trofej bude uvertira za sve uspehe koji ga čekaju u nastavku sezone.

"Još jednom si pokazao da se samo vrednim radom, verom u sebe i posvećenošću može stići do vrha. Budi ponosan što si mladima u Srbiji uzor i podstrek, kao što smo mi ponosni jer si naš najbolji ambasador u svetu", napisala je Mihajlović u čestitki.

Đoković je osvojio rekordnu, sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je u finalu pobedio Španca Rafaela Nadala u tri seta i tako ostao neporažen u finalima Australijan opena, ali i postao rekorder po broju osvojenih titula na prvom grend slem turniru u sezoni pošto je večnoj listi "preskočio" Roja Emersona i Rodžera Federera.

kurir.rs / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track