NENAD ZIMONJIĆ POSLE ŽREBA U TAŠKENTU: Sa nestrpljenjem očekujemo mečeve
Foto: Dado Đilas

DEJVIS KUP

NENAD ZIMONJIĆ POSLE ŽREBA U TAŠKENTU: Sa nestrpljenjem očekujemo mečeve

Tenis -

Selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić rekao je posle žreba za duel sa Uzbekistanom da je očekivao takve nominacije rivala, kao i da ekipa s nestrpljenjem očekuje početak mečeva.

"Žreb je prošao kako smo očekivali. Prvi igrač im je (Denis) Istomin, a drugi je (Sanjar) Fajzijev, s kojim niko do sada nije igrao. Imaćemo danas priliku na treningu da ga vidimo i da se pripremimo najbolje za taj meč. Dobra stvar je što (Dušan) Lajović počinje prvi. Verujem da će doneti pobedu u prvom meču. Zadatak će mnogo teži biti (Filipu) Krajinoviću da pobedi Istomina, ali verujem da je trenutno bolji i da na višem nivou igra i da će on upisati pobedu", rekao je Zimonjić posle žreba u Taškentu.

Kvalifikacioni meč Dejvis kupa između Uzbekistana i Srbije počeće sutra duelom izmedju Sanjar Fajzijeva i Dušana Lajovića u 9.00 po srednjeevropskom vremenu, a odmah nakon tog duela na programu je duel izmedju Denisa Istomina i Filipa Krajinovića.

"Jako dobro smo trenirali ovih dana i spremili smo se za ovaj veoma važan meč. S nestrpljenjem očekujemo početak", dodao je Zimonjić.

Drugog dana takmičenja, u subotu, sa početkom od 9.00 na teren će izaći dublovi za koji su na žrebu najavljeni Istomin i Fajzijev za Uzbekistan, odnosno Viktor Troicki i Nikola Milojević.

"Mislim da mogu jako dobro da se uklope Milojević i Troicki. Za njih će jedan sigurno biti Istomin, dok drugog mogu da promene do sat vremena pre početka. Razlika je ove godine što se igra u novom formatu, pa je prvo dubl na programu, a onda nakon pola sata pauze idu singl mečevi. Svakako neću Krajinovića i Lajovića stavljati u dubl, jer su oni potencijalni za singl mečeve drugog dana. Previše je da igraju singl i dubl istog dana", rekao je Zimonjić.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track