ĐERAR PIKE SPOJIO FUDBAL I TENIS: Španska liga sponzoriše Dejvis kup
Foto: AP

POSTIGNUT DOGOVOR

ĐERAR PIKE SPOJIO FUDBAL I TENIS: Španska liga sponzoriše Dejvis kup

Tenis -

Španska fudbalska liga postigla je danas dogovor sa Međunarodnom teniskom federacijom (ITF) i kompanijom Kosmos, da sponzoriše završni turnir novog formata Dejvis kupa.

"ITF i Kosmos Tenis postigli su dogovor sa Primerom da ta fudbalska liga postane zvanični partner finala Dejvis kupa u naredne četiri godine", navodi se u saopštenju Primere.

Najstarije tenisko ekipno takmičenje Dejvis kup od ove godine se igra u novom formatu, nakon što su prethodnih godina najbolji igrači sveta otkazivali učešće zbog zgusnutog kalendara. ITF je prošle godine potpisao 25-godišnji ugovor vredan tri milijarde dolara sa kompanijom Kosmos, čiji je osnivač fudbaler Barselone Đerar Pike.

Španska liga će tokom svojih utakmica reklamirati završni turnir Dejvis kupa, koji će se održati od 18. do 24. novembra u Madridu.

"Ovaj ugovor će uvećati naše šanse da dođemo do većeg broja navijača dok gledaju druge sportove", rekao je predsednik ITF Dejvid Hagerti.

Sigurno učešće u Dejvis kupu imaju branilac titule Hrvatska, Španija, Francuska, SAD, Velika Britanija i Argentina, a ostalih 12 ekipa biće poznato posle kvalifikacija koje počinju od petka. Žreb za finalni turnir biće održan 14. februara u Madridu.

(Beta, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track