Janko Tipsarević osvojio Mercedes kup
Foto: REUTERS

slavlje

Janko Tipsarević osvojio Mercedes kup

Tenis -
Ipak u trećem setu , posle još jedne pauze zbog kiše, stvari su lege na svoje mesto. Janko je opet bio onaj stari. Brzo je slomio otpor protivnika i stigao do zaslužene pobede od 2:1...

ŠTUTGART - Janko Tisparević uspeo je da posle mnogo poteškoća ipak trijumfuje u finalu turnira u Štutgartu, pobedivši Argentinca Huana Monaka s 2:1 (6:4, 5:7, 6:3). Posle Kuala Lumpura i Moskve trofej Mercedes kupa je njegov treći u karijeri i prvi na šljakstoj podlozii.

Duel protiv veoma solidonog Argetinca obilovaio je preokretima. Janko je odlično počeo, relativno lako stigao do vođstva od 1:0 u setovima i još veće prednosti u drugom setu kada je imao čitavfih 4:0, ali tada je zbog kiše usledio prekid i posle njega na terenu se pojavio"neki drugi" Janko. Argentinac je diktirao tempo i uskoro uspeo da izjednači, pretvorivši Jankov skoro siguran trijumf u veresiju.

Ipak u trećem setu , posle još jedne pauze zbog kiše, stvari su lege na svoje mesto. Janko je opet bio onaj stari. Brzo je slomio otpor protivnika i stigao do zaslužene pobede od 2:1...

Pored novčane nagrade, pobedniku turnira u Štutagrtu pripao je i mercedes kupe, kojeg je Janko vozeći počasni krug po terenu obećao supruzi na poklon.

Prvi set- Janko dominira

Posle prvog seta kojeg je Janko Tipsarević dobio rezultatom 6:4, usledila je još bolja igra srpskog tenisera, pa je veoma brzo došao do velikog vođstva od 4:0...

Drugi set-preokret

Ali tada kao za inat kratak pljusak naterao je tenisere da se sklone pod kišobrane. Posle kraće pauze Argentinac je počeo da igra kao preporođen, uspevši da smanji rezultat na 4:2...u ubrzo i na 4:3, Janko je ispao iz ritma i trenutno ne uspeva da vrati inicijatiivu koju je imao tokom većeg dela meča....Bilo je 4:0, sada je 4:3

Monako je nastavio sa preokretom u velikom stilu. dok je Janku Tipsareviću igra raspadala i topila kao sladoled na suncu, Argentinac je uspeo da od 17 poena osovjio čak 16 i od 4:0 za Janka, napravi seriju od pet osvojenih gemova i pređe u vođstvo od 4:5.

Jedva nekako Janko je uspeo da na svoj servis dođe do izjednačeenja 5:5, ali to nijee pomelo razgoropađeenog Argentinca, koji je s velikim samopouzdanjem lako došao do novog vođstva 5:6...

Kada je izgledalo da je sve gotovo, kada je po osvajanju prvog seta Tipsarević u drugom vodio s 4:0 i imao brejk loptu, pao je kraći pljusak koji je kao što se po priloženom moglo videti totalno poremetio osmog tenisera sveta Janka Tipsarevića.

Srbin je zahtevao da se meč prekine, dok je Monako bio za to da se nastavi uprkos kiši. Ipak posle kraće pauze, pljusak je prošao i meč je nastavljen, ali uloge su bile promenjene. Na terenu je zagospodario Argentinac dok je Janko igrom predstavljao samo bledu sliku igrača koji je diktirao tempo i imao veliko vođstvo...Na Jankov servis Monako je došao do prv set lopte, koju je i iskoristio. Osvojio je drugi set sa 7:5 i došao do izjednačenja od 1:1 u setovima.

Treći set odluke- Janko od gotovog napraavio veresiju

Konačno u trećem setu, Janko Tisparević je uspeo da podseti na igru kojojm je s početka meča gotovo samleo protivnika i posle početnog vođstva Monaka izjednači na 1:1 u gemovima.

Monako je lako došao do vođstva od 1:2, ali je za razliku od prethodnih (loših) gemova Janko konačno uzvratio punom snagom dobio gem s nulom i izjednačio na 2:2...Četvrti gem kao da je naznačio bolju igru Janka Tipsarevića koji je posle dve brejk lopte uspeo da oduzme servis protivniku i pređe u vođstvo od 3:2.

Monako je uzvraatio istom merom izjednačio na 3:3, pa čak na Jankov servis potom poveo s 0:30, ali sada je kiša spasla Janka. Jak pljusak naterao je igrače i publiku pod kišobrane. Trenutni rezultat je 1:1(6:4, 5:7) 3:2 u gemovima trećeg sseta i 0:30 za Monaka pri Jankovim servisu...

Meč je nastavljen, Monako nije propustio ukazanu priliku. Došao je do brejka s nulom i izjednačio na 3:3. Na svu sreću Tipsarević nije klonio duhom već je uzvratio prvom merom i posle dve propuštene brejk lopte trećomstigao do vođstva od 4:3...Sada su izgleda stavri došle na svoje mesto i Janko je sigurnim servisom povećao vođstvo na 5:3..., sa dobrom šansom da već na protivnikov servis stigne do željene pobeede.

Tako je i bilo posle dva sata i trideset minuta igre Janko jee došao do dve me lopte. Prvu nije iskoristio,a li drugu jeste. Pobeda 2:1 i Treća tuitula u karijeri Janka Tipsarevića, prva na šljaci.

Trofej Janku, mercedes supruzi

Pored novčane nagrade, Janko je osvojio i mercedes kupe, koji će pokloniti svojoj supruzi.

- Bio je njen rođendan i ja sam joj obećao da ako osovojim turnir ovaj auto ide mojoj njoj- rekao je Janko dodajući: Prosto ne verujem da sam osvojio ovo takmičenje. Bilo je svašta borio sam se iz sve snage i to je ujedno bio i pravi razlog zašto sam osvojio ovaj turnir- konstatovao je Janko vozeći osvojenom mercedesom počasni krug po teniskom terenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track