VANVREMENSKI NOVAK: Partizan čestito Đokoviću izbor za najboljeg sportistu sveta!
Foto: AP

šampioni se prepoznaju

VANVREMENSKI NOVAK: Partizan čestito Đokoviću izbor za najboljeg sportistu sveta!

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković izabran je za najboljeg sportistu sveta za 2018. godinu. Prvi reket sveta dobio je laskavu nagradu "Laureus" za dostignuća u prošloj godini, a među mnogim čestitkama, Đokoviću je stigla i ona od Fudbalskog kluba Partizan.

- Kada gotovo mislimo da nada ne postoji, čovek u sebi pronađe nadljudsku snagu da nastavi dalje. To nas u sportu i životu razlikuje od prosečnih i gura ka vrhunskim rezultatuma. On je jedan od tih, koji je postao još bolji i vanvremenski, baš kada su svi mislili da je povratak na tron nemoguć. Zato mu se danas čitav svet divi i uz to poštovanje jednoglasno slaže, da je On, Novak Đoković, najbolji sportista sveta već četvrti put po mišljenju sportske akademije Laureus na svečanoj ceremoniji održanoj u Monaku.

Fudbalski klub Partizan čestita Novaku Đokoviću i njegovoj porodici ovo laskavo priznanje i ujedno se raduje novim sportskim uspesima koji najpozitivnije reprezentuju Novaka i našu zemlju u svetu. Đoković je prethodno već tri puta biran za najboljeg: 2012, 2015. i 2016.godine, stoji u čestitki kluba iz Humske.

Srpski teniser Novak Đoković izabran je za najboljeg sportistu sveta za 2018. godinu. Prvi reket sveta dobio je laskavu nagradu "Laureus" za dostignuća u prošloj godini na svečanoj ceremoniji u Monaku.

Sportska akademija "Laureus" ovo priznanje dodeljuje svake godine, a Đoković je već tri puta biran za najboljeg: 2012, 2015. i 2016. Srpski as je zablistao u drugoj polovini 2018, kada je osvojio Vimbldon, Masters u Sinsinatiju, US open i Masters u Šangaju. Novak je izabran u konkurenciji Kilijana Mbapea, Luke Modrića, Lebrona Džejmsa, Luisa Hamiltona i Eliuda Kipčogea.

Rekorder je Rodžer Federer sa pet "Laureus" nagrada, a Đoković sada deli drugo mesto na večnoj listi sa Juseinom Boltom sa po četiri priznanja

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track