ARGENTINAC SE POVUKAO: Del Potra muči koleno, Indijan Vels dobija novog vladara
Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

nije spreman

ARGENTINAC SE POVUKAO: Del Potra muči koleno, Indijan Vels dobija novog vladara

Tenis -

Argentinski teniser Huna Martin Del Potro neće braniti titulu na Mastersu u Indijan Velsu, jer koleno sa kojim je imao probleme u finišu prethodne sezone i dalje nije spremno za najveće napore.

Del Potro je igrao turnir u Delrej Biču, gde ga je u četvrtfinalu zaustavio Mekenzi Mekdonald, ali se ove povukao iz Akapulka. Organizatore mastersa u Indijan Velsu obavestio je da mora na terapije.

"Posle nastupa u Delrej Biču imao sam konsultacije sa stručnjacima oko mog kolena i složili smo da krenem na regenerativnu terapiju. Zbog toga ću morati neko vreme da budem van terena, a neću moći ni da branim trofej u Indijan Velsu. Žao mi je zbog toga, jer sam se radovao povratku na taj turnir, ali sada moram da sačekam dve nedelje da vidim da li će tretman biti uspešan i da li ću moći da nastupim na sledećem mastersu u Majamiju", saopštio je četvrti igrač sveta.

Masters u Indijan Velsu startuje 7. marta, a okupiće najveće teniske zvezde poput prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je pet puta osvajao pehar, Rodžera Federera, takođe petostrukog šampiona, Rafaela Nadala, tri puta osvajača trofeja, Aleksandera Zvereva, Marina Čilića...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja