AKO ŽELITE DA POBEDITE NOVAKA URADITE OVO: Španac koji je eliminisao Đokovića iz Majami OTKRIO RECEPT za najboljeg tenisera planete!
Foto: EPA/IAN LANGSDON

opa

AKO ŽELITE DA POBEDITE NOVAKA URADITE OVO: Španac koji je eliminisao Đokovića iz Majami OTKRIO RECEPT za najboljeg tenisera planete!

Tenis -

Bautista Agut izbacio je Novaka Đokovića sa turnira u Majamiju pobedom u osmini finala posle preokreta rezultatom 2:1 (1:6, 7:5, 6:3).

- Ključ meča je bio početak drugog seta, zar ne? Ako sam hteo da pobedim na tom meču morao sam da se držim u egalu. Kada Novak ima prednost on igra veoma agresivno, kao što ste videli u prvom setu kada nisam igrao na istom nivou", izjavio je Bautista Agut.

foto: EPA/NOUSHAD THEKKAYIL

Španca su pitali šta se promenilo u njegovoj igri, s obzirom da je u prvom setu "počišćen".

- Igrao sam agresivnije. Trudio sam se da manje grešim i da se koncentrišem na servis i na ritern. Na kraju je to 'upalilo', kao što ste videli - dodaje Agut.

Španac je ovu uporedio pobedu u Majamiju sa trijumfom koji je ostvario na početku sezone, kada je Đokovića pobedio u Dohi, takođe posle preokreta.

- Uslovi (u Majamiju) su bili mnogo, mnogo sporiji u poređenju sa Dohom. BIlo mi je potrebno vreme da se priviknem na Centralni teren. Mislim da su mi vlažnost vazduha i vrućina pomogli na kraju meča. Imao sam samopouzdanje da igram na veoma visokom nivou. Dobro treniram, radim naporno i srećan sam kada sve to mogu da pokažem i na terenu.

foto: Starsport©

Posle pobede nad Đokovićem Španac je doživeo debakl već u narednoj rundi od Amerikanca Džona Iznera, ali nema sumnje da će pobedu nad Novakom pamtiti dok je živ.

kurir sport

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track