Sampras: Tenis na OI treba da bude timski sport

Predlog

Sampras: Tenis na OI treba da bude timski sport

Tenis -
Dok sam ja odrastao, to je više bila egzibicija, ali na poslednjih nekoliko takmičenja turnir je dobio na prestižu, mnogo je važniji igračima i svi žele da igraju, što u moje doba nije bio slučaj, kaže Sampras

Legendarni Pit Sampras smatra da bi teniski turnir na Olimpijskim igrama trebalo da promeni format kako bi bilo timsko takmičenje.

“Kada sam igrao na OI 1992. godine u Barseloni, osećao sam da tenis treba da bude deo Olimpijskih igara, ali više bih voleo da je sistem takmičenja timski. Sećam se da sam igrao na terenu tri prvu rundu, a Džim Kurijer na nekom drugom terenu, kao da su bilo koji mečevi u pitanju. Trebalo bi sve da se vrti oko vaše zemlje, timskog duha, zato mislim da bi na neki način trebalo promeniti format takmičenja u tom smeru. Možda bi na OI stvarno tenis trebalo da izgleda drugačije, ja bih se sigurno založio za to. Džim je u Barseloni bio u mom timu, istina je da smo igrali zajedno u dublu, ali kao da nismo bili zajedno, kao da je u pitanju bilo koji drugi turnir”, rekao je Sampras.

Takođe, očigledno je da je tenis na OI sada mnogo značajniji nego u Samprasovo doba.

“Dok sam ja odrastao, to je više bila egzibicija, ali na poslednjih nekoliko takmičenja turnir je dobio na prestižu, mnogo je važniji igračima i svi žele da igraju, što u moje doba nije bio slučaj. Ja sam bio u Barseloni i bilo je to dobro iskustvo”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track