POSLEDNJA VEST! NOVAK ZAVRŠIO ZA DANAS: Đoković i Tim odlučili da polufinale nastave U SUBOTU (VIDEO)
Foto: EPA/JULIEN DE ROSA

ROLAN GAROS

POSLEDNJA VEST! NOVAK ZAVRŠIO ZA DANAS: Đoković i Tim odlučili da polufinale nastave U SUBOTU (VIDEO)

Tenis -

Polufinalni duel Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Dominika Tima neće biti nastavljen danas, već u subotu.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Pariza - Milana Nastića

Meč je zbog kiše prekidan dva puta, pa iako je kiša prestala, na insistiranje tenisera, zbog najava da će padavina ponovo biti tokom večeri, odlučeno je da se ne vraćaju na teren.

Vetar koji je duvao stvarao je ozbiljne probleme teniserima, a prema informacijama od našeg izveštača iz Pariza, ova vazdušna struja nosi naziv ''Migel'', a ovom jačinom nije duvala skoro 4o godinta, tačnije od 80 - tih godina prošlog veka.

Trenutno je rezultat u setovima 1:1, a Novak ima brejk zaostatka u trećem - 2:6, 6:3, 1:3.

Pobednik će se u nedeljnom finalu za trofej boriti sa Rafaelom Nadalom, koji je ranije danas pobedio Rodžera Federera.

Đoković je nervozno počeo meč, Tim je dominirao i lako i ubedljivo dobio prvi set sa dva brejka - 6:2.

Meč je prvi put prekinut sredinom drugog seta, posle čega se Novak probudio, prvi put oduzeo servis rivalu i došao do izjednačenja - 6:3.

Međutim, to nije uzdrmalo četvrtog igrača sveta. Posle rovovske borbe u trećem setu, Tim je napravio brejk, poveo 3:1 i tada je kiša ponovo izazvala prekid.

Inače, jak vetar pod nazivom "Migel" jako je duveo i sve vreme ometao tenisere.

Isti problem prethodno imali su i Nadal i Federer.

TOK MEČA:

TREĆI SET:

Na insistiranje Đokovića i Tima meč se neće nastaviti danas, već u subotu.

NEMA VIŠE TENISA ZA DANAS!

17:42 - DRUGI PREKID! Ponovo je počela jako da pada kiša, pa je meč iz tog razloga drugi put prekinut.

1:3 - BREJK! Austrijanac je stekao prednost. Vetar je ponovo napravio mnogo problema Novaku, ali ovaj put prvi reket sveta nije uspeo da se izbori sa njim. Tim je iskoristio drugu brejk priliku u ovom gemu.

1:2 - Borba se rasplamsala u trećem setu. Teniseri za svaki poen moraju da naprave "potez više". Tim je sa nekoliko vanserijskih poteza dobio ovaj gem.

1:1 - Au, kakav gem! Najduži u dosadašnjem toku meča. Vetar je sada bio veliki Novakov neprijatelj. Srbin je napravio dve duple servis greške (30:30), a onda je Tim dobio najlepši poen tokom kog je Đoković takođe imao problema sa vetrom. Prvi reket sveta je spasao tu brejk loptu, a kasnije dobio gem.

0:1 - Tim na svoj servi prekida Noletovu seriju od tri uzastopno dobijena gema.

DRUGI SET - 6:3:

6:3 - Đoković ne posustaje! Bez problema je potvrdio brejk, osvojio set i izjednačio na 1:1.

5:3 - BREJK! Prvi put na meču Novak je rivalu oduzeo servis. Đoković se probudio posle prekida zbog kiše i počeo da gazi! U ovom gemu Srbin je blistao i izgubio samo jedan poen.

4:3 - Perfektna paralela Đokovića za još jedan perfektan gem Novaka. Deluje da je ova mala pautza više prijala Noletu koji sad izgleda odmornije i bolje. Videćemo koliko će to da potraje.

3:3 - Posle prekida Tim uzima gem.

Prekid! Meč je prekinut zbog jakog pljuska!

1 / 4 Foto: Printskrin

3:2 - Perfektan gem za Novaka. Đoković sjajnim štop-volejem uzima poslednji poen u gemu i moćno podiže pesnicu.

2:2 - Novi lak gemza Austrijanca. Bez izgubljenog poena Dominik Tim izjednačava rezultat u drugom setu.

2:1 - Novak posle dosta muke ipak uzima gem. Dve brejk prilike propustio je Tim, ali Đoković je pojačao onda kada je najjače.

1:1 - Imao je Novak 30:30, ali onda je Austrijanac pojačao ritam i sa dva brza i laka poena došao do gema. Delovalo je na Đoković može da zapreti, ali... Novak ne liči na sebe u ovom meču!

1:0 - Dobar početak drugog seta. Novak osvaja gem bez izgubljenog poena i dobro otvara drugi set. Konačno se i vreme poboljšalo i nadamo se da će uslovi za igru konačno biti bolji.

PRVI SET - 2:6:

2:6 - Tim je rutinski priveo set kraju. Zasluženo je ovaj deo igre dobio ubedljivo. Na kraju, i ovaj gem je dobio "sa nulom", pa je ukupno 25:10 u osvojenim poenima u njegovu korist u prvom setu. Nole je neprepoznatljiv. Na terenu su proveli tek 27 minuta...

U pauzi između gemova Đoković se kod organizatora raspitao da li postoji pravilo oko (ne)igranja tenisa po jakom vetru. Nije dobio konkretan odgovor...

2:5 - BREJK! Novak mnogo greši. Tim ima dva brejka prednosti. Austrijanac je u dosadašnjem toku meča osvojio 21 poen, naspram deset srpskog tenisera. Taj podatak sve govori.

2:4 - Tim lako održava prednost. Još jedan gem koji dobija bez izgubljenog poena.

2:3 - Đoković prekida Timovu mini seriju od dva uzastopna gema.

1:3 - Tim je potvrdio brejk. Ovaj gem je dobio "sa nulom". U ovim trenucima Dominik dominira terenom.

1:2 - BREJK! Austrijanac u ranoj fazi meča dolazi do prednosti. Noleta nije služio servis, Tim je to vešto koristio i odličnom igrom napravio brejk, pritom izgubivši samo jedan poen. Pored jakog vetra, počela je da pada i kiša.

1:1 - I Tim je dobro počeo. U prvom gemu na svoj servis izgubio je samo jedan poen.

1:0 - Novak je bio siguran na startu. Dobio je prvi gem bez izgubljenog poena, a odservirao je i jedan as.

16:04 - Meč je počeo! Prvi servira Đoković. Vetar i dalje jako duva.

Pobednik će se u nedelju u finalu sastati sa Rafaelom Nadalom, koji je ranije danas pobedio Rodžera Federera.

Đoković i Tim sastaju se deveti put, a srpski teniser vodi 6:2 u pobedama. Ove godine sreli su se jednom, u polufinalu Mastersa u Madridu, gde je Nole savladao Austrijanca posle dva taj-brejka prekinuvši mini crnu seriju od dva uzastopna poraza protiv tog rivala.

Novak je na putu do polufinala redom rušio Huberta Hurkača, Henrija Laksonena, Salvatorea Karuza, Jan Lenard Štrufa i Aleksandra Zvereva, sve bez izgubljenog seta.

Tim je u dosadašnjem delu Rolan Garosa eliminisao Tomija Pola, Aleksandera Bublika, Pabla Kuevasa, Haela Monfisa i Karena Hačanova.

Austrijanac nikada u karijeri nije osvajao gren slem titule, dok ih Đoković ima 15. Na Rolan Garosu je trijumfovao jednom - 2016. godine.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track