NOLE JE BRILIJANTAN: Đoković može da osvoji Rolan Garos, ali Rafa vreba
Foto: EPA/JULIEN DE ROSA

ANALIZA LEGENDARNOG FRANCUZA

NOLE JE BRILIJANTAN: Đoković može da osvoji Rolan Garos, ali Rafa vreba

Tenis -

Francuska teniska legenda Anri Lekont veruje da Novak Đokovic može da osvoji Rolan Garos, ali da ima jakog konkurenta u Rafi Nadalu, najboljem igraču svih vremena na šljaci.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Pariza - Milana Nastića

"Naravno da je Novak uz Rafu najveći favorit za osvajanje Rolan Garosa. Igra odličan tenis, bez izgubljenog seta je stigao do polufufinala, što dovoljno govori da je ovde došao samo sa jednim ciljem, a to je da na kraju turnira u Parizu podigne pehar. Ko bude imao najviše snage, taj će i osvojiti", kazao je Lekont.

On smatra da je Novakova najveća prednost ta što može da se prilagodi svakom igraču, što nije slučaj sa ostalima.

"Nole je sposoban da se, u zavisnosti od protivnika, prilagodi svakom igraču. To mu daje prednost u odnosu na druge i zato je jedan od najboljih svih vremena. Na početku turnira nisam bio siguran da li je fizički spreman, ali očigledno da je u Pariz došao veoma spreman, što govore i dosadašnji rezultati na turniru. Svaki meč je odigrao na visokom nivou, i nijednog trenutka protivniku nije dao šansu da ga ugorzi. To je slučaj i sa Nadalom, zbog toga bih voleo da vidim njih dvojicu u finalu, pa da se vidi ko je bolji".

Anri Lekont ističe da srpski teniser ima velikog motiva, jer ponovo može da osvoji četiri zaredom grend slema.

"Đoković ima veliki motiv, i sigurno će sve uraditi da ponovo osvoji sva četiri grend slema, ili ti Nole slem, i tako ponovi uspeh od pre nekoliko godina. Nalazi se u odličnoj formi, igra sjajan tenis. Naravno, opet ponavljam tu je Nadal, koji će sve uraditi da ponovo osvoji Rolan Garos, siguran sam da je i on strašno motivisan".

Francuz ističe da će i vremenski uslovi umnogome uticati na pobednika, jer poslednjih dana dosta je padala kiša.

"Kisa nikome ne odgovara, pogotovo ako imaš prekide, odlaganje za jedan dan, to sve može psihički da utiče na igrača. Činjenica da Nadalu i Timu više odgovaraju sunčani uslovi, jer tada loptica brže ide i ima više spinova, dok Nole voli kad je malo oblačno", zaključio je Lekont.

U skladu sa vremenom: Potrebne su promene na Rolan Garosu Lekont kaže da mu je drago što dolazi do promena na Rolan Garosu, ali finalista ovog turnira 1988. godine ističe da mu je žao što će se popularni teren 1 srušiti. "Imam neka lepa, ali i neka drugačija sećanja za taj teren. Za mene, to je uglavnom bio odličan teren, odgovarao je nama koji smo bili napadači, koji smo voleli da igramo servis-volej. Teren je bio mali, nije bilo lako braniti se. Zaista sam ga voleo. Šteta je što će sad morati da ga sruše, ali imamo novi stadion, 'Simon Matje', koji je zaista neverovatno lep. Savršen teren – istakao je Lekont .

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track