TIM PREKINUO NOVAKOVU BAJKU U PARIZU: Austrijanac posle dva dana savladao Đokovića i naneo mu bolan poraz na Rolan Garosu! (VIDEO)
Foto: EPA/SRDJAN SUKI

ROLAN GAROS

TIM PREKINUO NOVAKOVU BAJKU U PARIZU: Austrijanac posle dva dana savladao Đokovića i naneo mu bolan poraz na Rolan Garosu! (VIDEO)

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas izgubio od Austrijanca Dominika Tima sa 2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 5:7.

Bio je ovo deveti meč Đokovića i Tima i treća pobeda Austrijanca do koje je stigao posle velike borbe u dva dana i više od četiri sata igre.

Tim će u drugom uzastopnom finalu Rolan Garosa igrati protiv Španca Rafaela Nadala, koji je juče u prvom polufinalu slavio protiv Švajcarca Rodžera Federera.

Duel između prvog i četvrtog reketa sveta počeo je u petak, kada je posle drugog prekida zbog kiše i definitivno pomeren za danas, kada su se teniseri vratili na teren stadiona "Filip Šatrije" u podne. Tada je krenula gladijatorska borba...

U tom trenutku Đoković je gubio 2:6, 6:3, 1:3.

Na početku današnjeg nastavka, Đoković je imao jednu brejk priliku, Tim je tada uspeo da se odbrani, ali ne i u sledećem gemu na svoj servis. Prvi teniser sveta je potom izjednačio na 4:4, a onda i propustio dve brejk lopte i priliku da već tada potpuno preokrene set.

Umesto toga, u 12. gemu, koji je trajao više od deset minuta, Đoković se suočio sa četiri set lopte. Tri je uspeo da odbrani dobrim servisima, ali ne i četvrtu pa je Austrijanac poveo sa 2:1 u setovima.

Teniseri su u četvrtom setu razmenili po dva brejka, da bi u 11. gemu Đoković napravio odlučujući brejk nakon duple servis greške Tima.

Tim je u petom setu prvi došao do brejka, poveo je sa 3:1, potom i sa 4:1 kada je meč ponovo prekinut zbog kiše. U trenutku prekida servirao je Đoković i rezultat je bio 40:40.

Posle sat vremena pauze meč je nastavljen i Tim je, nakon velike greške sudije, stigao do brejk lopte. Medjutim, srpski teniser je uspeo da se obrani i smanji na 4:2.

Nakon toga teniseri su razmenili po brejk i usledio je gem u kojem je Tim servirao za pobedu. Imao je 5:3, 40:15 i dve meč lopte, ali je Đoković sjajno uspeo da se vrati i oduzme servis Austrijancu.

Đoković je tada uspeo da ostane u meču, ali nije uspeo isto da ponovi i u 12. gemu. Tim je tada iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u drugo uzastopno finale na Rolan Garosu, gde ga kao i prošle godine čeka Rafael Nadal.

TOK MEČA:

5. SET

5:7 - DOMINIK TIM JE U FINALU ROLAN GAROSA!

5:6 - Tim opet vodi! Velika drama

5:5 - Izjednačio je Novak! Diskutabilne oduke sudije dovode Đokovića do ludila!

4:5 - Kakva drama u 5. setu! Činilo se da je Tim na korak od finala (40:15), ali je Novak utišao publiku i gestikulacijom pokazao da još ništa nije gotovo! I DOBIO JE OVAJ GEM

3:5 - Tim opet ima brejk prednosti! Nole je bukvalno poklonio gem Austrijancu

3:4 - BREJK NOVAKA! Opasna igra Đokovića u petom setu

2:4 - Novak je spasao brejk loptu do koje je Tim došao uz pomoć sudije, a onda odigrao dva odlična poena i osvojio prvi gem

15.30 - Posle više od pola sata meč je nastavljen

foto: AP

Jak pljusak prekinuo meč kod rezultata 1:4 (30:30) u odlučujućem setu!

prekrivanje terena
prekrivanje terenafoto: EPA/SRDJAN SUKI
jaka kiša u parizu
jaka kiša u parizufoto: EPA/SRDJAN SUKI
foto: AP

POČINJE DA PADA KIŠA

tribine se ekspresno prazne
tribine se ekspresno praznefoto: AP

1:4 - Iako je dosta grešio u ovom gemu Tim stiže do velike prednosti! Austrijanac je poveo 40:0, Đoković je promenio reket i krenulo ga je, ali ne zadugo... usledila je dupla greška i loš bekhend i gem je pripao Timu

1:3 - Austrijanac pravi BREJK! Novak u krizi, nikako da se 'sastavi'

1:2 - ĐOKOVIĆ ISPUSTIO BREJK ŠANSU! Đoković nije iskoristio brejk loptu, što je Tim odmah kaznio, a potom i uspeo da osvoji gem

1:1 - Neverovatan gem! Igra živaca je viđena na stadionu "Filip Šatrije"

0:1 - Dominik Tim dobro servira i odlično napada, bez mnogo muka osvaja prvi gem u odlučujućem setu

novak đoković osvojio 4. set
novak đoković osvojio 4. setfoto: AP

4. SET

7:5 - Đoković osvojio četvrti set!

6:5 - BREJK ĐOKOVIĆA! Sada je Tim počeo da greši i Novak dolazi do važnog izjednačenja. Neverovatna mentalna snaga srpskog tenisera je presudila ovaj gem

5:5 - Novak siguran na servisu iako nije ovo njegova prepoznatljiva igra

4:5 - Đoković je na korak od poraza u Parizu! Austrijanca prosto hoće svaka lopta, dok sa druge strane Novak ne može da pronađe dobar ritam

4:4 - Austrijanac vraća brejk! Mnogo grešaka koštalo je Novaka ovog gema...

4:3 - Tim smanjuje Noletovu prednost! Siguran je na svom servisu

4:2 - Novak potvrdio brejk! Đoković nije klonuo duhom, već je uz puno koncentracije uspeo da nadigra Tima

3:2 - Novi brejk Srbina! Novak Đoković opet ima prednost! Sjajan gem je odigrao srpski teniser

2:2 - Dominik Tim vratio brejk! Nije dugo srpski teniser vodio, Austrijanac je uz nestvarnu dozu sreće došao do izjednačenja

2:1 - BREJK NOVAKA! Maestralnom igrom na mreži, uz naravno malo i sreće (loptica koju je poslao Tim je pogodila mrežu koja je usporila njeno kretanje), Novak stiže do prve prilike za brejk loptu u ovom gemu i osvaja ga!

1:1 - Đoković uzvraća udarac i ekspresno osvaja gem

0:1 - Forhendom po dijagonali Đoković prekida Timovu seriju (40:30), ali samo na kratko. Austrijanac definitivno 'ne leži' Novaku

dominik tim osvojio treći set i sada vodi 2:1
dominik tim osvojio treći set i sada vodi 2:1foto: EPA/YOAN VALAT

ĐOKOVIĆ DOBIO OPOMENU OD SUDIJE

Posle gubitka 3. seta Novak se požalio sudiji da ima malo više razumevanja prilikom sata za servis na šta je sudija odgovorio opomenom!

3. SET

5:7 - Neverovatan gem! Najduži u celom meču! Trajao je čak12 minuta! I pripao je Dominiku Timu!

5:6 - Dominik Tim dosta lako dobija ovaj gem

5:5 - Vetar je na trenutak počeo jače da duva... Novak odlično servira i pomalo čudnim poenom osvaja gem

4:5 - Probao je Novak dugim loptama da nadmudri Tima, ali u završnici poena nije imao sreće. Dominik je izašao na mrežu i uspeo da se isprati ritam koji mu je Nole nametnuo (40:40). Austrijanac je u nastavku preuzeo inicijativu i uz malo napora dobio gem i ponovo poveo

4:4 - Đoković je uspeo da izjednači u gemu koji je bio pravi melem za ljubitelje 'belog sporta'. Odlični potezi, igračka nadmudrivanja razdrmali su publiku u Parizu

3:4 - BREJK ĐOKOVIĆA! Posle dobrog drop-šota Austrijanac ponovo greši, za novu brejk loptu za Đokovića. Ovoga puta srpski teniser je koristi i dolazi do ribrejka!

2:4 - Novak siguran na svom servisu, lak gem za srpskog tenisera

1:4 - Dominik tim nastavlja tamo gde je stao. Dominik potvrdio brejk i spasao brejk šansu

1:3 - Meč je prekinut pri rezulatu koji u korist Dominika Tima

Tok rezultata jučerašnjeg dana možete pogledati na OVOM LINKU

Meč je zbog kiše prekidan dva puta, pa iako je kiša prestala, na insistiranje tenisera, zbog najava da će padavina ponovo biti tokom večeri, odlučeno je da se ne vraćaju na teren.

Vetar koji je duvao stvarao je ozbiljne probleme teniserima, a ova vazdušna struja nosi naziv ''Migel'', a ovom jačinom nije duvala skoro 40 godina, tačnije od 80-tih godina prošlog veka.

Trenutno je rezultat u setovima 1:1, a Novak ima brejk zaostatka u trećem - 2:6, 6:3, 1:3.

Novak je do polufinala došao pobedom nad Nemcem Aleksandrom Zverevim, dok je Tim bio bolji od Rusa Karena Hačanova.

Dominik ima 25 godina i četvrti je teniser sveta. Srbin ima 32 godina i na vodećem je mestu ATP liste.

Njih dvojica do sada su se sretali osam puta, a Novak je pobedu odneo u šest mečeva. Poslednju duel bio im je ove godine u Madridu kada je Đoković slavio posle dva taj-brejk.

Rolan Garos je jedan od četiri najveća turnira u sezoni i igra se za nagradni fond od 42,661,000 evra. Pobednici u obe konkurencije dobiće po 2,300,000 evra i 2000 poena. Titulu u muškoj konkurenciji brani Rafael Nadal, dok ju je kod žena branila Simona Halep. Prvi nosilac je Novak Đoković, a nositeljka je bila Naomi Osaka.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track