IMA DOBAR RAD NOGU: Novak Đoković već misli o narednom rivalu na Vimbldonu
Foto: AP

Reakcija

IMA DOBAR RAD NOGU: Novak Đoković već misli o narednom rivalu na Vimbldonu

Tenis -

Prvi reket sveta Novak Đoković savladao je Uga Umbera iz Francuske (6:3, 6:2, 6:3) i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, gde će mu rival biti Belgijanac David Gofan, koji je sa 3:1 u setovima porazio Španca Fernanda Verdaska.

Novak je bio zadovoljan prikazanim tokom meča.

- Uvek je cilj doći do završnice najvećih turnira u našem sportu. Vimbldon je istorijski za sve, specijalan turnir, koji uvek miotiviše. Kada sam počeo da igram sanjao sam da dođem ovde. Ne idem mnogo unapred, ne uzimmam stvari zdravo za gotovo, ne čuvam energiju, fokusairam se na ono što treba da se uradi za pobedu na Gran Slemu. Nikada nisam igrao protiv Umbera, ali gledao sam ga. Morao sam da ga prouičim i da se priklagodim, drago mi je da sam završio taj posao.

Đoković će se u borbi za svoje 11. vimbldonsko polufinale boriti sa Belgijancem Davidom Gofanom, koji je nešto ranije sa 3:1 u setovima pobedio Fernanda Verdaska. Treba reći da je to prvi plasman u četvrtfinale Vimbldona nekog tenisera iz Belgije, pa samim tim i Gofana.

- Gofan ima dobar rad nogu, koji mu dozvoljava da bude u balansu i to je najbolji deo njegove igre. Dobijao je najveće, bio u TOP 10, vraća se. Igra vrlo dobro, biće veliki izazov za obojicu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track