DA LI SE RODŽER FOLIRAO NA VIMBLDONU? Srđan Đoković otkrio kako je Federer omalovažavao Novaka od prvog susreta!
Foto: Starsport©

ŠVAJCARAC NISKO UDARAO

DA LI SE RODŽER FOLIRAO NA VIMBLDONU? Srđan Đoković otkrio kako je Federer omalovažavao Novaka od prvog susreta!

Tenis -

Rodžer Federer je delovao iskreno kada je po završetku finala Vimbldona čestitao Novaku Đokoviću na pobedi u antologijskoj borbi.

Međutim, da li je Švajcarac zaista tako mislio? Ili je ipak sve te reči izgovorio kurtoazno?

Sudeći prema rečima Novakovog oca Srđana Đokovića izgovorene pre tri godine, Federer je od prvog susreta imao animozitet prema srpskom teniseru.

"Svi imaju pravo na mišljenje. Ovo je samo moje. Kada je Srbija igrala protiv Švajcarske u Ženevi 2006. godine, Novak je imao samo 19 godina. Imao je devijaciju nosa i nije mogao da diše. Imao je problem sa dugim mečevima i dugim poenima. A Federer je na svaki mogući način pokušao da ga omalovaži zbog problema sa disanjem. Pokazao je tada da je najbolji igrač na svetu, ali i ne toliko dobra osoba. Niko se nikada nije na taj način ophodio prema Novaku. Ja ne razumem zbog čega Federer još uvek igra tenis? Već ima 34 godine", rekao je Srđan Đoković za "Njuzvik" 2016.

Ako je tako bilo na početku rivalstva, logično je da su Federerova negativna osećanja prema Novaku vremenom rasla srazmerno Đokovićevom rastu kao igraču. Srbin je počeo redovno da pobeđuje Švajcarca i uzima mu trofeje "ispred nosa", kao u nedelju na Vimbldonu.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track